- Mange har lenge ønsket seg leg på mobilen. Hele 85 prosent av de unge, ifølge våre undersøkelser, sier Ida Håvik, leder for marked og kommunikasjon i BankID BankAxept. 

Hun forteller at 3,5 millioner nordmenn bruker BankID-appen jevnlig. Og nå lanserer de legitimasjon på mobilen via appen.

- Med denne tjenesten gjør vi legitimasjon tryggere og mer knirkefritt for alle, både de som viser og de som sjekker. Vi bidrar samtidig til å redusere problemer som glemt leg, pass og førerkort på avveie, og ikke minst bruk av falsk leg. Med dette blir også BankID-appen noe mer enn bare BankID, som er et viktig strategisk steg for selskapet, sier Håvik.

- Målet med kampanjen er at så mange unge som mulig skal fange opp nyheten og ta i bruk tjenesten. Humor spiller derfor en viktig rolle i kommunikasjonen, og vi beveger oss ut i kanaler og formater som er helt nye for BankID, legger markedsansvarlig Bjørn Granlund til. 

Det er The North Alliance sitt reklamebyrå, Anorak, som står bak kampanjen som skal få ut budskapet.

- Dette er en kjærkommen nyhet for alle som har danset rundt med passet hengende ut av baklomma på byen. At man nå kan bruke mobilen for å legitimere seg betyr ikke bare at legitimering har blitt tryggere og enklere. Det betyr også at alt som gjelder for mobilen din, nå også gjelder for legitimasjonen din. Endelig en legitimasjon man kan lade, knuse skjermen på og skru av på kino, sier kreatørkvartetten Tone Jansson, Peter Power, Lars Holthe og Andrea Lütken.

Tina Wesselsen, kundeansvarlig rådgiver i Anorak, sier at det er «lenge siden vi har fått lage så mange tilpassede ideer, uttak og budskap til ulike kanaler som i denne kampanjen».  

- Alt styrt av målet om å informere, engasjere og aktivere de unge. Så da laget vi kampanjen primært til TikTok, utendørs og digitalt. Takk til en modig og ambisiøs kunde som er kompromissløs på mål og målgruppe, sier hun.

Se reklamefilmen her:


Filmene er produsert av Pravda med Meriam Braanaas på regi.

Teamet i Anorak NoA har i tillegg til allerede nevnte, bestått av prosjektleder Camilla von Borcke, strategisk planner Nicklas Bohman, innholdsprodusentene Ingrid Godager og Hanna Elvestad Reinsnes, designerne Emma Olsen, Louise Pedersen og Maja Berthelsen og motion designer Sindre Berg Ofstad. Involvert er også Starcom, hvor Roar Aarhus er ansvarlig rådgiver. 

Før kino:

Slik vil reklamen se ut før kinovisninger.