Ukedagen mandag ble personifisert én gang for alle i en reklamefilm for Finn Jobb for to år siden. Det resulterte blant annet i seier i Gullfisken. Nå er Mandag tilbake i helt nye reklamefilmer og tidspunktet for lanseringen er langt ifra tilfeldig.

- Da vi introduserte karakteren Mandag for to år siden, hadde vi ikke forutsett hvor populær han skulle bli. Men folk elsker ham, kanskje nettopp fordi de kjenner seg igjen i det å grue seg til mandager – og dermed behovet for å se seg om etter en ny jobb, sier Hanne Lill Johnsen, markedsdirektør i Finn.no.

- Vi vet at mange bruker ferien på å reflektere over hva de vil gjøre videre i livet, og med over 30.000 jobber på Finn er det ingen steder du finner flere stillinger på ett og samme sted. Vårt mål er jo at flest mulig skal glede seg til mandag, nettopp fordi de har en jobb de elsker, og det budskapet håper vi å få frem med vår nye kampanje, sier Katrine Øinæs Myrseth, markedssjef i Finn.no.

Det er som vanlig reklamebyrået Morgenstern og kreatør-teamet Anders Muurman Holm og Sebastian Prestø som har bistått Finn.no med kampanjen. De to hovedfilmene er produsert av Bacon med Nalle Sjöblad på regi, mens sosiale medier-filmene er produsert av Morgenstern i samarbeid med praktikantene Robin Wissler og Eivind Lindmo.

- Vi ville vise hvordan jobb-tanker kan komme snikende i livets såreste øyeblikk, sier Holm og Prestø i Morgenstern.

- Vi tror mange har blitt distrahert av en irriterende mail i et ellers flott familieøyeblikk. Det er kanskje da man skal tenke: Burde jeg ha jobbet et annet sted?

Se hovedfilmene her: