Forrrige uke slapp Helsedirektoratet nye kostholdsråd. Ett av dem er at vi bør spise 800 gram frukt, bær og grønnsaker om dagen. Det tilsvarer åtte porsjoner, og er en vesentlig økning fra det tidligere rådet om fem porsjoner om dagen. I dag spiser nordmenn kun tre porsjoner om dagen ifølge Helsedirektoratet.

I den forbindelse introduserer Extra et nytt konsept i butikkene sine kalt Alltid 8. Det innebærer at kundene alltid skal finne åtte rimelige frukt og grønnsaker i butikkene.

- Vi i Extra ønsker å gjøre det enkelt og rimelig for kundene våre å spise sunt. Alltid 8 skal både bevisstgjøre og motivere til økt konsum av frukt og grønnsaker, sier Ingrid Sanfelt Hansen, markedssjef i Extra.

Dagligvarekjeden har som vanlig med seg reklamebyrået WAL når de skal bygge kjennskap til det nye konseptet.

- Da er det vanskelig å komme utenom sparenabouniverset som har blitt en enorm sterk merkevaremarkør for Extra, sier medierådgiver for Extra i WAL, Maria Nilsen Rydeng.

Det er likevel ikke de mer kjente sparenaboene som har hovedrollene i den nye reklamefilmen, men figuren June, som først dukket opp i fjorårets sommerkampanje for Extra. Hun jobber som lærer og får bokstavelig talt smake på konsekvensene av det nye Extra-konseptet.

Det kreative teamet bak kampanjen har vært Fredrik Bjørn og Simen Frogner.

Se filmen her: