Den nye kampanjen har fått navnet «The Climate Games» å minne oss på klimarekordene planeten har slått det siste året.
- Under OL vil utøverne vise hva ekstrem viljestyrke kan oppnå. Nå trenger vi at verdenslederne viser oss den samme viljestyrken for å reversere klimaendringene, sier Manuel Pulgar-Vidal, WWFs globale leder for klima og energi.
I en pressemelding skriver WWF og Try at 2023 er det varmeste året som gang registrert, med flere nasjonale temperatur- og ekstremværrekorder. 77 land skal ha slått nasjonale varmerekorder, Hellas satte ny rekord i den største skogbrannen i Europas historie, mens Mosambik slo rekord for den lengstlevende tropiske syklonen noensinne.
- Følger du med i nyhetene er det ikke uvanlig å lese om land som slår to type rekorder; sportsrekorder og klimarekorder. Dessverre får den ene typen langt fra oppmerksomheten den fortjener, sier kreatører bak kampanjen, Hallvard Vaaland og Mathias Sandvik.
- Når land fra hele verden stiller på startstreken under OL, blir dette en perfekt timing til å løfte frem rekordene som vi ikke har lyst til å slå og fortelle at vi sammen kan endre spillereglene, fortsetter dem.
Pulgar-Vidal fortsetter:
- Å endre spillereglene er mulig. Vi har løsningene, vi trenger bare å akselerere dem. I fjor så vi rekordvekst i fornybar energiproduksjon. Denne rekorden må bli slått år etter år. Samtidig trenger vi flere tiltak innen energieffektivitet, avkarbonisering, naturbevaring og klimafinansiering for utviklingsland.
Kampanjen består av en film utviklet av try og produsert av Aparent med Kavar Singh på regi. Den ble rullet og i forkant av OL, og vil også være synlig på utendørsflater i Paris. Filmen skal også sendes på fransk TV før 100-meteren i OL går av stabelen.
WWF håper at innsatsviljen som demonstreres under lekene, kan inspirere politikere og ledere over hele verden til å gjennomføre de nødvendige tiltakene for å reversere klimaendringene.
- Alle regjeringer rundt om i verden må legge fram nye, ambisiøse nasjonale klimaplaner før COP30 i Brasil til neste år. Dette er en enestående mulighet for land til å forplikte seg til klima- og naturtiltak. Planeten vår krever intet mindre enn gullmedaljeinnsats, sier Pulgar-Vidal.
Se kampanjefilmen her:
Fra Try var, i tillegg til Sandsvik og Vaaland, også Trine Olsen, Arne Eggen, Bendik Ramm, Sindre Annweiler, Grace Chavez Heide, Mats Mæland, Eirik Sørensen, Caroline Riis, Preben Moan, Camilla Bjørnhaug, Jonas Gønnern, Lars-Kristian Harveg, Kenneth Lamond, Even Moseng og Sebastian Rasch innvolvert fra Try.
Kommentér