Navn: Susanne Svendsen

Alder: 34 

Stilling: Byråleder, Apriil Reklame & Design

Aktuell: Apriil satte rekord i antall gull på SRF Kuben

- Hvor går årets ferie?

- Litt festival i Hardanger, så mye tid som mulig på sommerhytten, og ellers å nyte Norgesferie med alt som hører til av Postgirobygget-klisjeer, vind og vær.

- Dere vant det meste som kunne vinnes på SRF Kuben tidligere i år. Hva skiller reklame som er laget i Bergen og Oslo, og hvem lager best reklame?

- Det er vi veldig fornøyde med! Det har kommet en del spissede, on point ideer fra Bergensbyråer i det siste. Om man skal sette fingeren på noe som skiller Bergen fra Oslo er det kanskje akkurat de gangene den uformelle bergenskulturen får skinne gjennom. Jeg tenker ellers at bransjen i Bergen og Oslo er mer flettet sammen enn noen gang. Da nyter gjerne Bergen godt av enda mer reklamekompetanse fra Oslo, mens Oslo får flere nye, smarte designblikk fra Bergen. 

- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen?

- Rikets sikkerhet skal man ta på alvor! Jeg bidrar der jeg kan. Mitt tips for sommeren er hvilken som helst god, norsk vaniljeis kombinert med salte pommes frites. Dypp fries i vaniljeis, en perfekt kombinasjon! Går for øvrig godt med klisje rosé med isbiter.

- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor?

- Det vet jeg faktisk ikke. Men jeg tipper det var noe til klesskapet fra en delikat Instagram-reklame.

- Hva synes du om størrelsen på Elon Musks lønns- og opsjonspakke på 500 milliarder kroner, er det fortjent?

- Når det gjelder summen, skal jeg ikke uttale meg mer enn at det er absurd mye penger. Men flinke ressurspersoner bør alltid honoreres, og hans evne til å iverksette planer globalt i et selskap som ender opp som folkeaksje, er tross alt en vanvittig prestasjon. Ellers vil jeg legge til at Musk og jeg deler syn på skolevesenet, og hans tanker der kunne vært fint for politikerne våre å lytte til.

- Hvilken app på telefonen tilbringer du mest tid på, og hvorfor?

- TikTok, fordi det er den smarteste appen på telefonen min. Det er 100 apper i én, og en app som fortsatt er i høy grad undervurdert. Jeg bruker den til alt fra internasjonale nyheter til å holde meg oppdatert på søte Golden Retriever-valper, og den vet hva jeg trenger og når.

- Hva var bedre før?

- Ungdomstiden, tror jeg nok, spesielt tiden før sosiale medier.

- Trenger vi en aldersgrense på TikTok og andre sosiale medier, og hvor bør grensen settes?

- Absolutt, minst 13 år som den flere steder er i dag. Spørsmålet er om man klarer å kontrollere det og om man må tenke nytt rundt hvordan appene selv kan skjerme de unge fra uheldig innhold og adferd. 

- Hva kan vi lære av Frank Løke?

- Helt sikkert mye om håndball. Ellers kanskje hvor raskt en Borat-drakt på et dansegulv kan endre et ettermæle fra «han som…» til «han som…»?

- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagen skal bli så perfekt som overhodet mulig?

- Legger fra meg telefonen og omringer meg med de beste menneskene jeg vet.