Etikketen på den mye omtalte prisesse-ginen der Märtha Louise og Durek Verrets monogram var trykket, er ifølge Vinmonopolet i strid med reklameforbudet i alkoholloven.

Det var NRK som først meldte nyheten.

Til mediehuset opplyser Vinmonopolet at grossisten har beslutte å endre etiketten og fjerne monogrammet, slik at det ikke bryter med reklameforbudet. 

- Alkoholloven sier at det ikke tillatt med reklame for «andre varer med samme merke eller kjennetegn» som alkoholholdig drikk. Den alkoholholdige drikken må ha et eget distinkt varemerke, og etikett/emballasje skal ikke gir klare assosiasjoner til andre varer og tjenester, sier kommunikasjonssjef i Vinmonopolet Kristin Welle-Strand, til NRK.

Hun legger til at det ikke ble informert om monogrammet til Märtha Louise og Durek Verett, kun var knyttet til merket OHD Pink Gin ved lanseringen.

- Produktet kan derfor ikke sies å ha et «eget distinkt varemerke» med monogrammet på etiketten. Vår vurdering er at etiketten hvor monogrammet er trykket, er i strid med reklameforbudet», sier Welle-Strand.

Så fort etikketen er endret, kan ginen selges og det forventes at ginen r tilbake i hyllene fra mandag neste uke.

Les mer: Vinmonopolet stanser salget av Märtha og Dureks gin