Navn: Camilla Forberg

Alder: 50 

Stilling: Byråleder Bloom

Aktuell: Sluttet tidligere i år som markedsdirektør i Telia og blir fra høsten av ny byråleder i Bloom.

- Hvor går årets ferie? 

- Zanzibar, Masai Mara og Grimstad. Safari og Zanzibar har vært en drøm for hele familien lenge. 

- Du sa en gang som markedsdirektør i Telia at den største utfordringen er fallende reklameoppmerksomhet og at 60 prosent egentlig ikke brydde seg om reklamen dere laget. Hva kan du som byråleder gjøre for at flere skal bry seg om reklamen som lages?

- Jeg sa ikke at det var den største utfordringen, men ja, det er en stor utfordring. Reklame er bare en del av veldig mange virkemidler for å skape lønnsomhet og vekst. Det viktigste for oss i Bloom er å hjelpe kundene å nå sine mål, og levere løsninger som viser at vi forstår hele marketing-miksen. Reklame kan være effektivt, men det kan like gjerne være et nytt produkt som behøves, at kundeservice må styrkes, eller at 1:1-kanaler fylles med relevant og personlig innhold. Det er jeg gleder meg til å utforske med resten av gjengen i Bloom. Kreativitet som treffer målgruppen, er noe av det beste som finnes. Som for andre byråer er målet å finne de gode, smarte og kreative løsningene som folk tar stilling til.

- Spiser du is for rikets sikkerhet slik Geir Pollestad oppfordrer til, og hva er i så fall favorittisen?  

- Favorittisen er Cookies and Cream fra den fantastiske iskremfabrikken Kulinaris. Kulinaris ble startet av tre gutter fra Kolbotn. Pollestad har ikke påvirket mitt forhold til norsk mat. Det har jeg vært opptatt av lenge. Jeg velger alltid norske leverandører der jeg kan. Jeg tester nye produkter og smaker, og er nysgjerrig på hvor maten kommer fra og oppskrifter. Det finnes så mye spennende og nydelig lokal mat. Vi trenger mer utvalg, og vi trenger flere av oss som kjøper lokal mat. Hvordan vi skal skape større bevissthet rundt norske matproduksjon er en spennende kommunikasjonsoppgave som hadde passet Bloom godt. 

- Hvilken reklame fikk deg sist til å kjøpe et produkt og hvorfor? 

- Miinto er sjukt gode på 1:1 kommunikasjon. Jeg røk på en liten Zimmermannsmell (kjole) i går, jeg. Kjøper ting i et hakka kjør – mer enn jeg bør! 

- Hva synes du om størrelsen på Elon Musks lønns- og opsjonspakke på 500 milliarder kroner, er det fortjent?

- Jeg syns det er helt absurd.  

- Hvordan synes du det norske spillmonopolet fungerer?

- Jeg synes det fungerer bra, fordi brorparten av spillemidlene kanaliseres tilbake til fellesskapet, og jeg synes Norsk Tipping tar samfunnsrollen sin på alvor. De negative sidene ved spill kunne vært større uten spillmonopolet.

- Hvilken app på telefonen tilbringer du mest tid på og hvorfor?

- Det politisk korrekte svaret er her NRK, DN, Podme og Storytel som jo er riktig. Men Miinto, Snap og Insta ligger ikke akkurat i dvale.  

- Hva kan vi lære av Frank Løke?

- At mediene er mest opptatt av hva folk vil ha og mindre av det vi faktisk trenger å vite.

- Endelig sommerferie, men hva gjør du for at feriedagen skal bli så perfekt som overhodet mulig?

- Da våkner jeg uthvilt i åttetiden til 20 grader og strålende sol. Gjør pilates, løping, gåing eller styrke. Tar morgenbad. Lager fersk appelsinjuice, kutter frukt, koker egg og steker rundstykker som har hevet natten over. Er på sjøen, stranden eller på et svaberg i havgapet med familien. Er vi i utlandet blir det lang lunsj på stranden med iskald vin til solen går ned. Er ikke så opptatt av å gå ut å spise på kvelden. Er vi i Norge er det deilig med venner og hjemmelagd pizza, fersk fisk og masse høy musikk.