I forbindelse med Märtha Louise og Durek Verretts bryllup i sommer, lanserte paret denne uken en egen gin.

Torsdag opplyser seniorkommunikasjonsrådgiver i Vinmonopolet Kristine Sanne til NRK, at salget av ginen er stanset fordi den kan være i strid med alkoholreklameforbudet.

Både på flasken og på produsentens nettsider opplyses det om at ginen er laget til bryllupet til prinsessen og Verrett. Dette bryter med prinsessens retningslinjer for hennes virksomhet og bruk av prinsessetittel, som ikke skal brukes til kommersiell virksomhet.

- Vi har blitt gjort kjent med at etiketten har blitt endret siden den ble påmeldt til bestillingsutvalget. Da denne varen ble meldt inn, hadde den en annen etikett enn den har nå. Den kan være i strid med alkoholreklameforbudet. Så vi har nå sendt spørsmål til grossist om dette. I mellomtiden har vi stanset salget, sier Sanne til NRK.

Årsaken til at prinsessen og Verretts gin kan være i strid med reklameforbundet, er fordi produktet er knyttet til paret som merkevare – og at det å koble en merkevare til alkohol kan være i strid med alkoholreklameforbudet.

Torsdag ble det dermed kjent at tittlen fjernes fra beskrivelsen på produsentens nettsider, og at den skal fjernes fra flaskene.

- Her ble det dessverre en glipp, og derfor er nå tittelen fjernet på nettsiden, og den vil bli fjernet på neste batch også på flaskene, sa prinsessens manager Carina Scheele Carlsen til VG.