I fjor ble det gulløve på åpningsdagen i Cannes for Try Reklame og Ikea i kategorien Print & Publishing. En kategori Try har mange gode minner fra, for også i 2022 kunne Trys prisbelønte makkerpar Caroline Riis og Eirik Sørensen, slippe jubelen løs for gull.

I år sikret Try og nevnte duo nok en shortlist i denne kategorien, og på åpningsdagen kan Try-huset slippe jubelen løs - dette året for en bronseløve, sammen med Ikea for arbeidet «Life is not an Ikea Catalogue».

- Det å oppnå tre løver på tre år med Ikea i Print & Publishing, er noe vi er utrolig stolte av. Å vinne en løve henger høyt, og når vi ser selskapet vi er i, kan vi ikke annet enn å være veldig fornøyde og takknemlige, sier Riis til Kampanje.

Les mer: Try-team gjentar suksessen i Cannes - får gull for Ikea-kolleksjon

Tre på rad
Hun legger til at det er utrolig stas å vinne, samtidig som dette betyr at de kan senke skuldrene et par hakk.

- Det er selvfølgelig utrolig stas og når man ser hvor tøff denne kategorien har vært så er vi veldig glade, sier Riis.

Les mer: Try og Pol sikrer seg de første finalebillettene i Cannes

Bronsevinneren forteller at det absolutt ikke er skuffende med en bronseløve, selv om de ikke klarer å følge opp gulløvene i print-kategorien fra 2022 og 2023..

- Det er kanskje lett for oss å tenke at det ligger en forventning til å følge opp to gull med et tredje. Selv om vi også vet at det er en irrasjonell tanke, og ikke noe som er forventet av andre. Bare å vinne en løve i Cannes er noe som henger ekstremt høyt, så i stedet for å være «skuffet» over å ikke nå helt til topps i år klarer vi heldigvis å heller juble over, og feire en tredje løve på tre år i samme kategori, sier hun.

- Det må vi fortsette med
Riis og Sørensen har vært i makkerpar de siste syv årene, og alle årene de har tatt turen ned til Cannes – har det resultert i løver.

- Det må vi fortsette med. De siste syv årene har vi reist til Cannes fem ganger. Unntaket er pandemiåret, men alle årene som vi fysisk har vært til stede, har vi vunnet løver, forteller hun.

Det ble sendt inn rundt 750 bidrag til Print & Publishing-kategorien i år og det viser seg å være en tøff kategori. Av de innsendte bidragene var det 85 bidrag som ble shortlistet, men bare 21 bidrag som belønnes med løver. Henholdsvis fire gull-, tre sølv- og 13 bronseløver, i tillegg til ett Grand Prix. 

-En solid bronseløve
Ifølge John Raul Forero, som har ledet hovedjuryen i Print & Publishing-kategorien, har nivået vært vanvittig høyt. Han forteller at Trys Ikea-kampanje som holdt til bronse, var meget godt likt av juryen, og at kampanjen «Life is not an Ikea Catalogue», er en solid løve.

- Det er et så høyt nivå, og det skal fryktelig mye til for å vinne en løve. Kampanjen var ikke i nærheten av sølv, men en soleklar bronseløve, sier Forero til Kampanje.

Han kaller Ikea-kampanjen for modig.

- Juryen synes Ikea-kampanjen var et nydelig arbeid som viser et stykke virkelighet på en herlig og morsom måte. Den traff godt i juryen og vi synes det var en veldig modig kampanje som virkelig har fortjent en løve.

«Minuset» i dette tilfellet var den tilhørende reklamefilmen.

- Filmen er ikke årsaken til at sølvet glapp, men for deler av juryen opplevdes spyingen i filmen som litt mye, og i dette tilfellet var nok ikke reklamefilmen en fordel. Men når det er sagt så er dette en solid og velfortjent bronseløve.