Ice kunne nylig feire 900.000 kunder og teleselskapet slapp en ny reklamefilm for anledningen der de rettet et stikk mot konkurrerende teleselskaper som bruker mye penger på å bygge ut 5G-nett i vårt landstrakte land.

I filmen møter vi en misfornøyd kunde på en øde holme ute i havet som lurer på hvorfor ikke Ice har tatt seg bryet med å bygge 5G der. 

«Det blir dyrt for de andre kundene å skulle spleise på 5G til det rare stedet der» forklarer fortellerstemmen i reklamefilmen til Ice, noe kunden sier seg enig i. «Og dyrt driver ikke vi med» slår fortellerstemmen fast.

Filmen kan ses på som et stikk mot Telias kavalkade av reklamefilmer der de kunngjør at de sikrer 5G-dekning på de rareste stedene i Norge. Nå har Telia valgt å svare Ice på reklameplass med en splitter ny film.

Denne gangen går turen til et lite skjær på Hvaler som har navnet «Hjelp». Her møter vi ikke en misfornøyd Ice-kunde, men en Telia-kunde i nød. Han finner hjelp i Telias 5G-nett.

«Derfor har vi dekning her, og på skogen og på fjellet, og de fleste steder der vi nordmenn plutselig måtte være», forklarer Telias fortellerstemme.

- Det koster å bygge 5G i vårt langstrakte land, men vi mener det er helt nødvendig for å gi våre kunder og samfunnet et robust, trygt og fremtidssikret mobilnett. Videre jobber vi kontinuerlig med å teste ny mobilteknologi, blant annet mobile basestasjoner som kan flys med drone, som gjør at eksempelvis redningstjenesten kan skape mobildekning i utilgjengelige områder uten behov for annen fast infrastruktur, sier markedssjef for privatmarkedet, Ingvild Stubhaug Steg i Telia.

Det er Try som er reklamebyrået til Telia. Du kan se den nye filmen her: