For andre år på rad har alkovettorganisasjonen Av-og-til samarbeidet med reklamebyrået Hyper for å sette alkoholkonsumet i sommerferien på agendaen.

Den nye kampanjen tar utgangspunkt i hvor vanskelig det kan være å finne de riktige ordene for å snakke om dette.

- Når det er sommer og ferietid, vet vi at alkoholkonsumet blant foreldre og besteforeldre øker, også når barna er til stede, sier Christine Brown Vollan, kommunikasjonsrådgiver i Av-og-til.

Ved å ta bruk barnas perspektiv, håper de at flere vil få øynene opp for hvordan de opplever at de voksne forandrer seg når de drikker.

- Det å snakke om alkoholvaner er vanskelig, spesielt i nære relasjoner. Årets kampanje tar brodden av det ubehagelige, og er en fin icebreaker til å starte samtalen om den vanskelige tematikken, sier Eli Marie Stavlund, kommunikasjonssjef i Av-og-til.

Ved bruk av humor skaper vi en uventet, men velkommen pause, akkurat der vi kjenner ubehaget mest. Vi har jobbet mye med balansen for å få frem sommerfesten vi alle skulle ønske vi var på, har vært på og kommer til å delta på i sommer. For dette skal være en påminnelse, situasjonen skal være gjenkjennbar, og budskapet skal treffe oss alle, sier kreatørene Ane Lynau og Kristina Schaathun-Våreid i Hyper.

Rådgiver Kristian Schøning-Kristiansen håper kampanjen kan fungere som en samtalestarter.

- Vi har alle vært i situasjoner hvor vi tenker 'dette gjelder ikke meg', men sannheten er at mange av oss kan undervurdere hvor mye vi faktisk drikker foran barna. Det krever mot å bryte denne barrieren og erkjenne at vi kan forbedre oss. Årets kampanje fra Av-og-til er et viktig steg i å åpne opp samtalen rundt dette vanskelige temaet, og hjelper oss å bli mer
bevisste på våre egne vaner, sier han.

Filmen er produsert av Tangrystan med Hallvar Witzø på regi.