DN var først med å omtale saken. Til avisen forteller Try at det er flere grunner til at han gir seg, men at en av dem er at han er trygg på at Sindre Beyer vil gjøre en god jobb som etterfølger.

- For meg har det aldri vært viktig å klamre meg fast til sjefsstolen. Jeg har jo navnet mitt på døren, sier Kjetil Try til DN.

Try blir imidlertid ny styreleder i selskapet og skal fortsatt lede reklamevirksomheten.

- Jeg gleder meg til å få mer tid til Try Reklame. Det skjer mye spennende i bransjen og jeg har lyst til å konsentrere meg mer om kreativitet og merkevarebygging. Det er jo tross alt reklame som er faget mitt. Jeg skal fortsatt også jobbe for hele konsernet, men mer fra et styrelederperspektiv, sier Kjetil Try i en pressemelding.

Kjetil Try er for øvrig 64 år, og fyller snart 65.

Sindre Beyer blir som nevnt toppsjef i selskapet. I august i fjor ble det kjent at Beyer rykket opp og fikk stillingen som nestsjef i konsernet. Beyer kom inn i selskapet i 2014, etter tidligere å ha jobbet for Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

- Try er et fantastisk selskap med utrolig mange flinke folk innenfor en rekke fagmiljøer. At et selskap som er 26 år har klart å fornye og endre seg så mye som Try har gjort de siste årene, er imponerende, sier Beyer i pressemeldingen.

- Neste fase er å vokse videre, jobbe enda bedre på tvers av fagmiljøene og få kundene til å se Try som den fremste vekstpartneren fordi vi kombinerer strategi, teknologi og kreativitet på en unik måte.

Tirsdag i forrige uke slapp Try-konsernet tallene for 2023, som viser at driftsresultat (EBITDA) endte på 49,6 millioner, og byråinntekten sto for 538,8 millioner kroner.

Les også: Over en halv milliard i byråinntekt for Try-konsernet

Nåværende styreleder i Try, Rikke Reinemo i Ferd Capital, kommenterer endringene slik i en pressemelding:

- Disse endringene kommer etter et initiativ fra Kjetil og vi tror dette er en god løsning som både sikrer kontinuitet og fornyelse, sier Reinemo.