Lørdag morgen ble Cannes-shortlistene i kategoriene Audio & Radio, Film Craft, Pharma, Outdoor, Health & Wellness og Print & Publishing, slippet. Det var i de tre sistnevnte kategoriene Norge sikret seg sine første vinnersjanser med Try Reklame og søsterbyrået Pol.

Les mer: Try og Pol sikrer seg de første finalebillettene i Cannes

Allerede før kveldens prisutdeling ble det kjent at Try må gjøre plass til nok en løve i premieskapet. Sammen med Ikea og arbeidet «Life is not an Ikea Catalogue», gjentar kreatør-duoen Caroline Riis og Eirik Sørensen Cannes-suksessen fra i fjor. Selv om det riktignok har blitt gulløver i Print & Publishing de to siste årene, er dette den tredje løven på rad for duoen i denne kategorien.

Les mer: Try sikrer Norges første løve i Cannes

Tidligere har det kun vært én prisutdeling på kvelden der alle løvevinnere annonseres fra scenen, men i år har Cannes Lions endret til at kun gulløver og Grand Prix, hedres under hovedutdelingen, og at sølv- og bronseløver deles ut i en egen seremoni tidligere på dagen.

- Henger svært høyt
Mandag kveld hadde Try fortsatt tre vinnersjanser i Outdoor – alle for Ikea og arbeidet «The Bästis Billboard», og Pol i Health & Wellness-kategorien sammen med Redd Barna og arbeidet «Save the Survivors». Det ble dessverre ingen gulløver mandag kveld, men Pol-sjef Therese Becke, tar det likevel med et smil.

- Vi hadde selvsagt håpet på en løve, men vi er uansett veldig stolte over å komme på shortlist i en kategori med så mange sterke jobber, sier Becke til Kampanje.

Pol-kampanjen viste frem historier inspirert av virkeligheten om hvordan det er å være et barn på flukt. Filmen er produsert av svenske BR-F med Thomas Jonsgården på regi og ble spilt inn i Libanon i 2022. Selv om det ikke ble løve mandag kveld, har Pol fortsatt bidrag som kan komme på shortlist de neste dagene.

- Cannes Lions henger svært høyt, og i år har vi fulgt samme strategi som tidligere. Vi har sendt inn de jobbene vi tror kan markere seg i dette selskapet.

- Veldig inspirerende
I Health & Wellness-kategorien ble det totalt delt ut Grand Prix, fem gull, 14 sølv og 18 bronse. Den aller gjeveste prisen gikk FCB Chicago sammen med kunden Dramamine og arbeidet «The last barf bag». Juryleder Wendy Chan la vekt på at det var ekstremt vanskelig å komme på shortlist i år og at juryen har belønnet arbeid som gjør en forskjell.

- Kategorien har blitt så tøff at det holder ikke bare med godt arbeid lenger. Vi har sett etter arbeid som ikke bare bidrar til forandring, og som virkelig bidrar til å gjøre en forskjell. Det mest inspirerende er når vi ser arbeid som ikke bare snakker om problemet, men også kommer opp med løsningen. Det er veldig inspirerende, sier juryleder Chan til Kampanje.

I Outdoor-kategorien der Try hadde tre sjanser, ble det totalt delt ut ti gull, 18 sølv, 27 bronse – og hele to Grand Prix. Både spanske Lola Mullenlowe sammen med Magnum iskrem og arbeidet «Stairs», og Colenso BBDO fra New Zealand med Pedigree og «Adoptable by Pedigree», sikret seg de aller gjeveste prisene. Selv om det ikke ble løve i Outdoor, kan Try likevel sprette champagnekorken og feire bronse på den franske rivieraen mandag kveld.