Mobiloperatøren ice er klar med et helt nytt kommunikasjonskonsept, og tar nå i bruk kreative unnskyldninger for å begrense barnas skjermbruk. For ifølge regjeringen har nå ni av ti tiåringer en smarttelefon, og over 70 prosent av ungdomsskoleelevene bruker i dag minst tre timer foran skjermen hver dag.

Nå vil Ice komme med sitt bidrag med tanke på å redusere skjermbruken og i to helt nye reklamefilmer tas det oppgjør med alle mulige dumme unnskyldninger enten det handler om at nettbrett bare fungerer i regn eller at barna må sette mobilen i «bilmodus» på langturen.

- Dette er det første vi gjør på vårt nye kommunikasjonskonsept, «Lett, med eget nett», som skal gjenspeile at vi hele tiden etterstreber å forenkle prosesser, forbedre tjenester og utvikle produkter til lave priser, sier Jannicken Lampe, markedsdirektør i Ice til Kampanje.

I vår passerte Ice 900.000 kunder og leder for reklame og produksjon i Ice, Camilla Nygaard, sier mobiloperatøren fortsatt har store vekstambisjoner «ikke minst innen familiesegmentet»

- Vi har store vekstambisjoner, ikke minst innen familiesegmentet. Derfor tar vi tak i et viktig tema mange foreldre kjenner seg igjen i: Hvordan begrense skjermbruken til barna? Men gitt at vi tross alt selger både mobiltelefoner og 5G må vi formidle dette på en måte som kler vår merkevare – altså ispedd en god dose humor, varme og selvironi, sier Nygaard.

Ice foreslår i de nye filmene at foreldrene heller kan skylde på Ice, som har et gratis abonnement for barn, IceJunior, som kun har en gigabyte (1GB) data. Så begrenser bruken seg selv.

Her kan du se filmen «Bare når det regner» fra det nye kommunikasjonskonseptet til Ice. 

Morgensterns Martin Myhre og Yakob Dahl Changezi har vært produsenter, Lars Kristian Flemmen har regi, mens det kreative teamet Anders Muurman Holm og Sebastian Prestø står for ideen.

- Som foreldre selv går det nesten ikke en dag uten at vi snakker eller leser om barnas skjermbruk. Alle er enige i at det burde begrenses på en eller annen måte, men vi blir ikke enige om hvordan. I denne konteksten kunne vi ikke bedt om et bedre produkt enn Ice junior. Abonnementet har kun 1GB data, men i begrensningen ligger det en styrke. For når det er tomt for data, må barna rett og slett finne på noe annet, sier Holm og Prestø.

- Noen vil hevde at abonnement med 1GB data er lite, men i dette tilfellet er produktet en styrke. Og det er både kult og smart av ice å ta tak i nettopp det, sier teamet.

De nye filmene ender også i en splitter ny lydlogo for Ice, som er utviklet av Ohlogy og musikkprodusent Goran Obad. 

Fra Ice er de involverte i tillegg til Lampe og Nygaard, leder for markedsføring, Mussa Dagnew og leder for merkevare, Anja Palmer Skagestad.  Fra Morgenstern har også prosjektleder Mona Larsen, rådgiver Camilla Kim Kielland og designer Cathrine Høgebøl bidratt.  Andre involverte er produksjonsleder Lottie Smith.

Her kan du se filmen «Bilmodus» fra det nye kommunikasjonskonseptet til Ice.