Dr. Oetker lanserer i disse dager sin første merkevarekampanje i Norge for modermerket. Kampanjen har som mål å løfte pizzasalget for Dr. Oetker i en periode der pizza får konkurranse fra grillmat og take away - nemlig under Fotball-EM.

For å overbevise fotballfansen om at pizza var riktig kampmat satte Dr. Oetker i samarbeid med reklamebyrået WAL i gang et forskningseksperiment ved hjelp av blikksporingsteknologi.

I testen ble ulike pizzaprodukter fra Dr. Oetker testet opp mot populære retter som taco, reker, sushi og grillmat.

-Noen matretter er rett og slett større blikktyver enn andre og vi håpet naturligvis at pizza skulle komme godt ut av dette, sier markedssjef i Dr. Oetker Even Brandeggen.

Med fasit i hånd var det ingen tvil om at pizza var den beste kampmaten for dem som også ville holde et blikk på selve fotballkampen.

-Det er mulig noen ser på oss som litt nerdete etter dette eksperimentet, men det er jo gøy at vi kan bevise at pizza er det beste valget du kan gjøre til en match, fortsetter han.

-Vi hadde en hypotese om at pizza er den beste kampmaten for å få med seg mest mulig av kampen, men vi kunne ikke finne noe dokumentasjon på dette. Så hvorfor ikke gjennomføre eksperimentet selv? sier kreativt team Kristian Haukland og Simen Instefjord.

Ifølge rådgiver i WAL, Christoffer Nergård, går også denne kampanjen en litt annen strategisk retning ved at de snakker mer om pizzakategoriene fremfor enkelt sub-brands.

- Dette fordi et fotballmesterskap har et bredt publikum og i så måte er alle merkene til Dr. Oetker aktuelle. Så tror vi at det bor en sjarmerende humor i det faktum at Dr. Oetker har gjort et eksperiment ut av noe som egentlig ikke er så seriøst. Forhåpentligvis vil folk prate om forskningen, sier Nergård.

Kampanjen har kick-off samtidig med fotball-EM, fredag kveld, og vil gå på gjennom EM-ukene.

Se en av de fire reklamefilmene i kampanjen her:

Resultatene:

Disse resultatene sitter Dr. Oetker igjen med etter å ha testet den beste kampmaten.