- Siden fjorårets sammenslåing med danske MobilePay har vi jobbet på høygir med å fikse betaling mellom nabolandene, sier Lars Istre, nordisk markedssjef i Vipps MobilePay.

- Selv om vi er nære våre naboer i Norden, har det frem til nå vært veldig vrient å overføre penger til hverandre. Endelig kan brukerne våre legge lange IBAN-numre og annet knot bak seg, og veldig enkelt vippse våre danske naboer, fortsetter han.

Nyheten feires nå med en lanseringskampanje på TV og i digitale medier, i tillegg til utendørs der nordmenn og dansker reiser mellom landene.

Reklamefilmen tar utgangspunkt i en situasjon som mange kanskje kjenner seg igjen i - å forstå nøyaktig hva en danske egentlig sier.

- I Vipps MobilePay jobber vi tett med dansker hver dag, og vi ler ofte godt av misforståelsene og «kamelåså»-øyeblikkene som oppstår når vi ikke helt forstår hverandre, sier Istre.

Se den dansk-norske reklamefilmen her:


Det er NoA-reklamebyrået &Co står bak filmen, som er spilt inn i Norge med Øyvind Holtmon fra Bacon på regi. Filmen skal sendes i både Norge og Danmark.

- Dette er et ekte dansk-norsk samarbeid fra ende til annen. Vi har testet filmen i begge markeder, og danskene syns den er like gøyal som nordmenn, sier Istre.

Samtidig som Vipps lanserer betaling mellom dansker og nordmenn, åpner de også for å vippse til Finland.

- Vi avventer en stor kampanje for det til vi også har fått med et siste naboland med en lengre grense mot Finland, sier Istre og fortsetter: 

- Da trenger vi nordmenn, dansker og finners hjelp til å få svenskene til å laste ned Vipps så vi alle kan betale hverandre på en veldig, veldig enkel måte i hele Norden.