- Vi brukte god tid på å kartlegge hvilke byråer som vi trodde ville passe godt til oppgaven, før vi inviterte tre byråer til å fortelle oss hvordan de ville angrepet ungdomskampanjen, sier kommunikasjonssjef Eli Marie Stavlund, i Av-og-til, i en pressemelding.

Valget falt til slutt på Atyp som blir deres samarbeidspartner i tiden fremover.

- Atyp imponerte oss med god oppgaveforståelse, og strategisk tilnærming. Byrået viste også flere interessante og relevante referansecase, og var en klar vinner blant de tilbyderne vi snakket med, legger Stavlund til.

Sammen med Av-og-til vil Atyp hjelpe foreldre å ta praten med ungdom om alkohol, og gjennom dette bidra til å utsette debutalderen og redusere risikofylt alkoholbruk.

- Alkoholbruk blant unge er noe som bekymrer mange tenåringsforeldre. De fleste ønsker at barna skal starte så sent som mulig, og vise måtehold når de først begynner å drikke – men få vet hvordan de skal snakke med barna om dette. Dette har vi lyst til å hjelpe de med, sier strategisk rådgiver i Atyp, Svein Larsen.

Atyp skal stå for både reklame og media på vegne Av-og-til.

- Vi har både rene reklamekunder, rene mediekunder og stadig flere som velger oss for begge deler. Å få jobbe på tvers gir både ekstra kreativ kraft og større muligheter, så dette gleder vi oss til, sier leder for Media i Atyp, André Thorsen.

Det kreative teamet hos Atyp er Sindre Veseth Foss og Ulrik Solum Waagsether.

- Kombinasjonen adferdsendring og viktig sak er det vi syns er aller mest spennende å jobbe med, så dette er en drømmeoppgave. I tillegg har vi som småbarnsforeldre en sterk egeninteresse i å bidra til å gjøre det enklere å snakke med barn og unge om alkohol, sier teamet.

Det nye samarbeidet er allerede i gang, og Atyps første kampanje for Av-og-til skal lanseres senere i år.