Studentene Tage Hogness (22) og Ingrid Gulaker Skoglund (21) går til vanlig på Westerdals, men har de siste tre månedene studert ved en reklameskole i Miami i USA, nærmere bestemt har de tatt reklamefag på Miami Ad School.

Duoen er for øyeblikket på vei hjem til Norge, men rakk å ta med seg tre priser fra talentkonkurransen Young Ones på The One Show Festival, før de vendte snuta hjemover. Talentprisen fant sted i New York og duoen vant gull-, sølv og bronseblyant kampanjene for merkevaren Dove.

Se vinnercasen her.

Briefen fra Dove ba om løsninger for å videreføre merkevarens posisjon som en forkjemper for «ekte skjønnhet». Gulaker Skoglund og Hogness tok tak i problematikken rundt det stadig mer aktuelle tema KI-genererte bilder av mennesker i reklame.

- I dag er det utrolig lett å generere bilder av hva som helst, og vi ser allerede at det blir mye brukt i reklame. Hvis vi sammenligner vårt eget utseende med menneskene i disse reklamene, blir fort fremtidens skjønnhetsidealer skapt av datamaskiner, sier Gulaker Skoglund.

Vinnere:

Her mottar duoen prisen i USA. De har gått på skole i Miami begge to, men hadde plass i bagasjen til noen priser fra New York.

Kampanjen som vant prisene går under navnet «Dove’s Most Reported Campaign», og benytter KI-genererte mennesker i reklame, og oppfordrer mottaker til å rapportere reklamen.

Målet er å skape bevissthet rundt og motstand mot bruken av AI-genererte bilder i markedsføring.

- Vi håper virkelig at denne idéen kan bli realisert. Hvis noen kjenner noen som jobber i Dove, må de gjerne kontakte oss, sier Hogness.

Hogness og Gulaker Skoglund drar nå hjem fra USA og Miami for å fullføre sine siste uker av bachelorgraden ved reklamebyrået Nord DDB, hvor de allerede har jobbet med store merkevarer som McDonalds.

De tar i utgangspunktet bachelorgraden ved Kristiania (tidligere Westerdals), men bestemte seg for å ta fag i Miami, og det var altså i løpet av tre måneder i det tropiske klima at de utviklet vinnercaset for Dove.

Duoen har tidligere også utmerket seg i norske Gullblyanten. Les mer om det her: