Søvfisken for april er kåret og den går til PowerOffice og reklamefilmen «Har du to minutter?». PowerOffice er en nykommer i denne konkurransen, men det er definitivt ikke reklamebyrået deres Morgenstern. De har vunnet Gullfisken de siste to årene, og begge gangene for Finn.no.

PowerOffice er et regnskapsprogram som har små og mellomstore bedrifter som sin målgruppe. De siste årene har de benyttet seg av kreativ markedsføring for å skille seg ut i kategorien.

Denne gangen er superheltene i Superkompaniet byttet ut med et persongalleri som de fleste kontormedarbeidere kan dra kjensel på.

Det har falt i smak hos Sølvfisk-juryen.

- Sølvfisken i april går til en film og merkevare som fort kunne druknet inn i et hav av spesifikasjoner for å betrygge en beslutningstaker i en bedrift til å velge deres tjeneste. Det de derimot gjør er å dra det hele veien helt på motsatt side av spekteret, og bruker humor på en vanvittig god måte. Filmen treffer på kornet det en leder kan føle på i et kontorlandskap, og får publikum til å sitte igjen med et smil om munnen. Med en haug av interessante karakterer og sprø kommentarer blir denne filmen morsommere å se på for hver gang.

Det er kreatør-teamet Bjørnar Buxrud og Torkild Jarnholt som har stått for det kreative arbeidet. Filmen er produsert av Morgenstern selv ved Martin Myhre og Yakob Dahl Changezi.

Les mer: Tror mange vil kjenne seg igjen i humoristisk reklamefilm: - Ikke lett å være sjef i 2024