Den nye reklamefilmen for Kia-modellen EV9 tar bokstavelig talt en overraskende vending. Den tar nemlig utgangspunkt i en litt spesiell egenskap ved den helelektriske SUVen, de vendbare setene.

- I Norge handler bilreklamer ofte om pris. Denne handler om hva bilen betyr for familien, i livene våre. Kia sine biler er annerledes enn før og de tenker annerledes enn før. De er en kunde med glimt i øyet og selvtillit. Bil handler om mer enn bare pris, rekkevidde og innvendige mảl, sier Calle Bækken, rådgiver i Per Høj.

Reklamebyrået har latt seg inspirere av TV 2s sangkonkurranse «The Voice» i reklamefilmen som har fått navnet «Stemmen». Filmen skal også vises i reklamepausen på «The Voice» på TV 2.

- Her har vi fått alt vi ser etter, fine eksteriørbilder av bilen i norsk natur, interiørbilder som viser hvor romslig og velutstyrt bilen er, men aller viktigst, en god idé som får folk til å smile, forhåpentligvis. Vi tror filmen vil bidra til å etablere Kia som en reell konkurrent til andre biler i premium-segmentet, sier David Sneeggen, markedssjef Bertel O. Steen

Det er Tangrystan som har produsert filmene, og Ida Thurmann-Moe og Andreas Grødtlien har hatt regi.