Denne uken slipper Hennig-Olsen sin første store kampanje etter at iskremprodusenten med markedsdirektør Marianne Høy Erikstad, i fjor skiftet både strategi, reklame- og mediebyrå.

Markedsdirektøren forklarer at Hennig-Olsen lenge har vært et såkalt «house of brands», og at store deler av reklameinvesteringene ble brukt til å løfte spesifikke produkter.

- Men vi glemte nok litt av mormerket i det hele så nå går vi over til det vi kaller «branded house» med nytt fokus som skal løfte Hennig-Olsen og pay-offen «kremen av iskrem», på tvers av alle produktene våre, sier Erikstad i en pressemelding.

- Det er sånn vi ønsker å bygge merkevare
Sammen med reklamebyrået Smeh vil Hennig-Olsen sørge for at samtlige uttak lander støtt i mormerket fremover.

- Det er sånn vi ønsker å bygge merkevare og drive salg, samtidig som vi forsøker å ta markedsandeler på kort og lang sikt, sier hun.

Den nye sommerkampanjen er laget i samarbeid med Smeh, designbyrået Høien og mediebyrået OMD, og spiller på at det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilken is man skal velge.

Hennig-Olsen ble Smehs første kunde etter en byråkonkurranse i fjor. Så langt har samarbeidet resultert i lansering av Haaland-isen. Sommerkampanjen er den første som er utviklet med strategien fra fjorårets pitsj-runde som utgangspunkt.

- Som byrå har vi hele tiden sagt at vi skal jobbe tettere sammen med kundene, og ønsker å være involvert fra forretningsstrategi-nivå helt ned til kreative uttak. Da vi begynte å jobbe med Marianne i fjor hadde hun forankret «branded house»-strategien internt, og vi har siden det jobbet sammen for å tydelig integrere merkevaren og kremen av iskrem inn i alle uttak, sier byråleder i Smeh, Aleksander Hetland.

Han legger til at det er stor verdi i å få enkeltproduktene inn i et Hennig-Olsen-univers.

- Men vi er fortsatt avhengig av gode innsiktsbaserte ideer som blir husket for at strategien skal få ønsket effekt. Denne kampanjen huker av alle disse boksene og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Hetland.

- Effektfull reklame
Markedsdirektør Erikstad, er godt fornøyd med valg av reklamebyrå og samarbeidet så langt.

- Mye av grunnen til at vi valgte en strategisk, langsiktig samarbeidspartner som Smeh er fordi de gjennom tidligere caser kan skilte med å ha bygget effektfull reklame basert på et distinkt konsept. Fremover skal vi fortsette å løfte mormerket og slagordet vårt, samtidig som vi ønsker å satse mer på kreativitet og reklame, sier Erikstad.

Filmene er produsert av Tangrystan med Beate Tangre som produsent og Trond Fausa på regi. Samtidig har Ohlogy produsert Hennig-Olsens nye lydlogo, som er ett av flere distinkte brand assets iskremprodusenten skal lene seg på fremover. I tillegg til filmene er det en rekke annonser på print og web som preges av det nye designet som samler merkevaren og løfter slagordet «kremen av iskrem».