- 17. mai er ikke bare nasjonaldag i Norge, men også pølsas dag, sier merkevaresjef Jasreena Bhullar i Haugen-Gruppen, som distribuerer Heinz i Norge.

Og ifølge Nortura som eier merkevarene Gilde og Prior, spiser nordmenn rundt ti millioner pølser på nasjonaldagen.

- Det blir fort søl på hvite dress- og bunadsskjorter, og derfor ønsket vi i år å skape synlighet og positive assosiasjoner til merkevaren gjennom å tilby en ekstra service til alle glade pølsespisere som har hatt et lite uhell under feiringen legger Bhullar til.

Løsningen ble altså et helt eget ketchupflekkrenseri utenfor Jernbanetorget 18. mai. Renseriet var utformet som en pølsebod, der alle med ketchupflekker kunne få renset skjorten på Heinz' sin regning. 

Totalt ble ketchup-stuntet sett av 70.000 mennesker.

- Så vidt vi vet finnes det ingen statistikk på hvor mye ketchup nordmenn søler på 17. mai, men vi antar at mørketallene uansett ville vært store. Hos oss dømmer vi ingen, og med en plettfri skjorte etter en rens hos oss, er du klar for konfirmasjon helgen etterpå, sier Bhullar.  

Det er Morgenstern reklamebyrå som står bak Heinz Ketchupflekkrenseriet.

- 18. mai er en litt møkkete dag, og ketchup har definitivt sin del av skylden. At Heinz ville ta ansvar for alt søl av ketchup i hovedstaden, synes vi var skikkelig kult. Stor kudos til Jasreena og Heinz som viser hvorfor Heinz er Heinz, sier kreatørene Mira Liv Helland Mortensen og Sebastian Graf Stenberg.