Til høsten er det duket for den tredje utgaven av prisutdelingen «Gullskjermen». Prisen er et samarbeid mellom de norske TV-kanalene og blir å regne som «et norgesmesterskap i TV-planning.» Det er foreningen Tenk TV, med støtte fra TV 2, Warner Bros. Discovery og Viaplay, som arrangerer prisutdelingen som har som mål å løfte og hedre «effektiv bruk av TV-mediet.»

- Jeg synes det er viktig å fremme tradisjonelle medieflater og jeg kan trygt si at TV ikke er dødt. Derfor er det helt på sin plass å ha en utdeling som hedrer nettopp TV og levende bilder, sier juryleder Håvard Kvernaas Bakken til Kampanje.

Foruten Bakken, består juryen av Beathe Stangeland Eide fra PHD, Dag Ormåsen fra Publicis Media, Inge Hofstad Kjeilen fra Dentsu, Herman Mueller Stormyr fra WAL, Therese Becke fra TA/Pol, Linda Norheim fra Maverix og Håvard Ose fra Mediacom.

- Fremheve fremragende arbeid
Fra i fjor er det gjort noen endringer i kategoriene slik at det totalt blir delt ut seks priser i kategoriene: «Beste TV-nykommer», «Best bruk av sponsorat», «Best bruk av innhold», «Best bruk av TV under tre millioner», «Beste bruk av TV» og «Årets TV-planner/rådgiver».

- Vi ser en økende vektlegging på effekt og på kanaler som faktisk leverer gode resultater for annonsører. Gullskjermen er en konkurranse som skal hedre og fremheve fremragende arbeid innen TV og levende bilder. Her skal vi hedre store og små annonsører som kan vise til eksepsjonelle resultater på våre kanaler, sier Glenn Engebretsen, som er styreleder i Tenk TV og salgs- og effektsjef i TV 2, til Kampanje.

Coop-dominans
Første gang prisene ble delt ut var i 2022 var det Coop som sikret seg den gjeveste prisen da Extra gikk helt til topps og vant «Beste bruk av TV-reklame», sammen med byråpartnerne WAL og PHD. Coop fikk skryt for tydelig kommunikasjon fra de spareglade naboene som har gjort konseptet «Gjør det billig» kjent.

Samme år ble Coop også belønnet med «Askeladden» for det fem minutter lange «Grill Perfekt»-stuntet under Champions League-finalen og grilling av entrecôte sekund for sekund.

Les mer: Extra til topps i Gullskjermen: - TV har vært ekstremt viktig

I fjor fulgte dagligvarekjeden opp suksessen fra 2022 og vant «Best bruk av TV», for Coop Prix sammen med PHD og Anti. Juryen hyllet dagligvarekjeden for helomvendingen fra å ha en utydelig posisjon i markedet, til å skape tydelig og effektiv kommunikasjon.

Les også: Kåret til årets TV-rådgiver på Gullskjermen: - Jeg elsker reklame

Gullskjermen deles ut på Deichman Bjørvika 30. oktober.