Lørdag kveld spilte Dortmund og Real Madrid finale i Champions League. Kampen er et årlig høydepunkt for den fotballinteresserte delen av befolkningen.

Under pausen av kampen, som for øvrig ble sendt på TV 2 Direkte, gikk Coop på med en maratonreklame. I fem minutter i strekk viste dagligvarekjeden frem deler av sitt grillsortiment, i tillegg til at de hadde digital take over på VG og TV 2 sine nettsider.

Les også: Fyrer opp med ny maratonreklame under fotballfinale: - Denne gangen er det mer variasjon

- Oppmerksomhet er målet
Dette fikk folk til å engasjere seg på sosiale medier, og i løpet av kvelden var Coop nummer tre på «Norway trends» på X med over 10.000 innlegg, i tillegg til at de ble delt og kommentert på flere andre sosiale medier.

- Oppmerksomhet er målet, og det kan vi jo mildt sagt si at vi har fått til, når Coop trender på linje med Real Madrid, Vinicius og CL-finalen på Twitter/X i Norge, sier Per-Olav Andersen, merkevaresjef i Coop.

Han fortsetter:

- Spesielt gøy er det at mange av tilbakemeldingene handlet om de 1200 Coop-butikkene over hele Norge. Det har vært viktig å få frem utvalget og hvor man får kjøpt Grill Perfekt i årets kampanje - det virker det som vi har lykkes med, både med tanke på engasjementet, men ikke minst fordi vi ser svært gode grill-resultater så langt denne sesongen.

Har blitt en tradisjon
Coop har også tidligere sendt denne typen maratonreklamer tidligere. Under en EM-kamp i 2021 grillet de en entrecote i fem og et halvt minutt, mens de under Champions League-finalen i 2022 lot kjøttet hvile tilsvarende lenge.

Det er byrået WAL som står bak Coop-stuntene.

- Vi var spente på årets reaksjoner, da det tidligere år også har kokt greit på sosiale medier underveis og i etterkant av reklamepausen. I år hadde vi steppet opp synligheten enda et hakk med take-over på vg.no og tv2.no også, så selv om man ikke så finalen, skulle det være mulig å få med seg, sier Sigmund Malkenes, rådgiver i WAL.

- Man skal jo ta seg tid til å nyte god mat, og det kler Norges mestvinnende grillserie å fylle en hel reklamepause og bokstavelig talt hele skjermen. Takk til Flambert som alltid hever smaken, sier Simen Ødemotland Instefjord og Kristian Haukland, kreativt team i WAL.

Teamet i WAL har bestått av prosjektleder Rikke Stenstad, medierådgiver Anniken Døvle, Media Manager Martine O. Eliassen, designer Kaja Isnes, rådgiver Herman Mueller Stormyr og kreatør Johannes Kinn.

Se femminuttersfilmen her: