Reklamebyrået Anorak og Forsvaret forteller i en pressemelding at de store geopolitiske endringene påvirker Forsvaret på ulike måter, også hva gjelder omdømmekommunikasjon.

- Det langsiktige konseptet «For alt vi har. Og alt vi er» står fjellstøtt, og er minst like relevant nå som før. Men med alt som har skjedd rundt oss de siste par årene, fra pandemi, katastrofalt ekstremvær og økonomisk nedgang til en helt ny sikkerhetssituasjon med et naboland som fører fullskala angrepskrig, må vi tilpasse oss, og avspeile virkeligheten vi befinner oss i, sier Gry Bohne Hauge, avdelingsleder for marked og samfunn i Forsvaret kommunikasjon.

- Konkret betyr det mindre fokus innover med norske verdier og vakker natur, og mer fokus på at vi er en del av noe større, mer tempo og call to action, legger hun til.

Den nye reklamefilmen er signert reklamebyrået Anorak, som er en del av The North Alliance-nettverket.

Les også: 14 byråer har kjempet om Forsvaret - Anorak slo Try i finalen

Bohne Hauge forteller videre at Forsvarets personellmangel og rekrutteringsbehov heller ikke er noen hemmelighet, noe den nye kampanjen også skal være et skritt på veien mot å avhjelpe.

- Derfor viderefører vi konseptet, men ved å fokusere på rekruttering, både til jobb, utdanning og tjeneste i Forsvaret, sier hun.

- Er det én ting de siste årene har vært en ubehagelig påminner om, så er det at alt kan skje. Dette har vært utgangspunktet for det kreative arbeidet, sier Nicklas Bohman, Head of strategy and planning i Anorak.

Filmene er produsert av Forsvaret kommunikasjon selv, med Sondre Bjørgum som regissør, Kirsten Poppe som produsent og et større lag rundt produksjonen.

Team i Anorak har vært kreatørene Sebastian Pandonis, Stein Simonsen, Lars Holthe og Peter Power, kundeansvarlig rådgiver Janne Espevalen, prosjektleder Camilla von Borcke, klippkonsulent Martin Iversen, motion designer Nökkvi Thorsteinsson og byråprodusent Jon Hartvedt.

Se reklamefilmen her: