De siste  årene har energidrikk-giganten Red Bull fått luft under vingene av Mindshare som mediebyrå, men etter en pitsjrunde i fjor flyr Red Bull videre til PHD.

- Red Bull er en av verdens mest kjente merkevarer, så dette er veldig stas, sier kundedirektør i PHD, Masha Scekic til Kampanje.

- En morsom og krevende brief
Energidrikkprodusenten la ut på det som beskrives som en grundig pitsjrunde i fjor om nytt mediebyrå, som PHD gikk seirende ut av. Ifølge en pressemelding er samarbeidet allerede godt i gang med flere prosjekter.

- Vi har hatt en veldig fin dialog gjennom hele prosessen, og det var en morsom og krevende brief, sier Scekic videre i meldingen.

- Vi opplevde at Red Bull og PHD ser likt både på strategiske betraktninger, hvor viktig et engasjert og tett samarbeid er, og ikke minst god kjemi.

Ifølge kundedirektøren er det ikke definert noen varighet i kontrakten, annet enn at PHD skal gi historiene fra Red Bulls univers vinger i tiden fremover.

- I Red Bull jobber alle for å gi vinger til mennesker og ideer. For å lykkes med dette er vi avhengig av å ha de beste samarbeidspartnere, og i så måte ser vi frem mot et godt samarbeid med PHD fremover, sier Head of Media Network i Red Bull, Haakon Forren.

- Vi hadde ikke sjans til å matche prisen
Mindshare har vært Red Bulls mediebyrå siden 2021, og var også med i pitsjrunden – men klarte ikke å levere på pris.

- Vi hadde ikke sjans, forteller daglig leder i Mindshare Petter Skippervold, til Kampanje.

- Man kan ikke holde på alle – noen ganger må man bare tape.

Han legger ikke skjul på at pris var det som ble utslagsgivende for byrået.

- Vi hadde ikke sjans til å matche prisen– det hadde rett og slett ikke vært bærekraftig for oss. Jeg tror ikke globale aktører alltid har forståelse av hva det koster å drive, eller ser verdien av lokal kompetanse. Det er en utfordring, innrømmer han.

Mindshare jobbet med Red Bull ut 2023.

- Vi taper på pris. Det er ingen sorg – sånn er det bare.

Kampanje har vært i kontakt med PHD, som ikke ønsker å kommentere innholdet i avtalen.