Vi gikk inn for å bruke en «tapsaversjon» for å skape en følelse av hastverk og tiltrekke nye kunder, siden psykologistudier viser at vi føler tap dobbelt så sterkt som gevinster. Vi utformet to budskap; ett som konseptualiserte «å tape penger» og ett som konseptualiserte «å spare penger».

Innledende tester, utført med tradisjonelle metoder som fokusgrupper, viste at «å tape», risikoen for å miste penger, var mer effektivt. Men vår nevrovitenskapelige tilnærming avslørte en avgjørende svakhet: budskapet var for komplekst til at det ble forstått umiddelbart.

I en verden full av informasjon har forbrukerne ekstremt begrenset tid til å behandle budskap (0,4 - 1,00 sekunder). Tradisjonelle testmetoder, som fokuserer på reflekterte og bevisste svar, strever med å oppdage denne kritiske, flyktige perioden der forbrukerens interesse enten vekkes eller forsvinner.

Nevromarkedsføring tilbyr en unik mulighet til å avdekke ubevisste forbruker reaksjoner, og gir oss verktøyene for å forstå umiddelbare reaksjoner og følelser knyttet til markedsføring.  

Ved å fjerne gjetting og heller basere kampanjer på solid innsikt fra nevromarkedsføring, kan vi sikre mer effektive og målrettede kampanjer. Dette eksempelet viser at selv de best begrunnede strategiene kan snuble uten innsikt i forbrukerens umiddelbare forståelse og emosjonell respons, og underbygger nevromarkedsføringens rolle i å forme effektive kampanjer.

Bedre tester, dypere, mer relevant data fjerner gjetninger og gjør det mulig å gjøre større satsinger på kreative løsninger. Resultatet er at vi har mulighet til å bli enda mer treffsikre i den kreative prosessen. I dette tilfellet hjalp en rask, rimelig og enkel test av kunden med å potensielt spare millioner i utvikling og spredning av et konsept som i teorien ville være bra, men som i praksis kunne kunne blitt skivebom.

For å sikre bransjens konkurransekraft i møte med en usikker og potensielt utfordrende fremtid, må vi sikre større presisjon og effektivitet i våre kreative løsninger. Ved bruk av nevromarkedsføring kan vi eliminere unødvendige gjetninger og være mer treffsikre i våre løsninger.

Les mer: - Tiden for å famle i mørket er over