- Kundeutbytte er en unik fordel som kundene våre får. Vi vet at kundeutbytte fungerer både for å tiltrekke nye kunder, men også som et element i å motivere eksisterende kunder til å bli hos oss lenger, sier Gro Grotle, markedssjef i Gjensidige.

Om det blir kundeutbytte i år vet man ikke før beslutningen tas av Gjensidige-stiftelsen i mai. Gjensidige oppgir imidlertid at sannsynligheten for deling av overskuddet er stor og at de har delt sitt aksjeutbytte med skadeforsikringskunder hvert år siden 2010.

Les også: Gjensidige relanserer gammelt slagord i ny film: - Noe forandrer seg ikke

Det kreative teamet i Anorak, Pål Høyer-Andreassen og Magnus Høge Berg-Hansen forteller om idéen bak den hårete kampanjefilmen.

- Hvordan kundeutbytte fungerer kan forklares detaljert og komplisert, men også veldig enkelt. Det handler om deling. Hvis man har overskudd av noe, kan man dele det. Så ideen er å vise deling av noe som vanligvis ikke kan deles på en underholdende måte.

Filmene er produsert av Tangrystan med Trond Fausa på regi.

Se reklamefilmen her:


Filmen er krydret med låta «Son of a preacher man».

- Regissør Trond Fausa brukte bevisst denne låten under innspillingen for å inspirere og gi skuespillerne en ektefølt selvtillit over å ha fått ny hårmanke. Da filmen var ferdig var det ingen tvil – melodien passet så godt at den måtte bare bli med videre, sier Heidi Grundeland Maxwell, fagsjef i Gjensidige.

Kampanjen vil gå på TV, radio, utendørs og andre digitale flater i tillegg til på egne kanaler.

Ansvarlige i Gjensidige er Gro Grotle, Heidi Grundeland Maxwell og Renate Aspevik.

Teamet i Anorak har bestått av kreatørene Pål Høyer-Andreassen, Magnus Høgberg-Hansen, prosjektleder Hege Dyrseth, designer Yngve Nilssen, strateg Jari Niklas Olsen og rådgiver Kine Werenskiold. Mediebyrå er OMD, med Alexander Gjøstein, Carl-Adam Sjölander og Rikke Lund.