Er det innafor å henge ut en konkurrent på denne måten? Jeg synes nemlig dette stuntet har en kraftig bismak.

Les mer: Konkurrent harselerer med Sopra Sterias «svarteliste»: - Ikke reklame for alle

Først en disclaimer: Jeg har jobbet med konsulentselskapet som har fått noen ugreie saker avdekket i media som denne kampanjen spiller på, men også en god bunke andre IT-konsulentvirksomheter.

Columbus har snudd seg rundt. Tatt tak i en aktuell sak og laget et stunt av det. Det skal de for så vidt ha kudos for. Men er det gøy å fremme seg selv på bekostning av andre?

Du tenker kanskje at det er greit siden Columbus er små og Sopra Steria store, men du sparker ikke oppover når du sparker noen som ligger nede.

Det sies at det er gjort med glimt i øyet. Med forbehold om at jeg nettopp har måttet kjøpe nye briller, så ser jeg ikke det glimtet. Ikke i nærheten, faktisk.

Markedssjefen i Columbus går ut i Kampanje og sier at stuntet er inspirert av Machiavelli. Det sier jo sitt, når man følger den mannens prinsipper.

Et forslag er at de neste gang heller spiller på egne styrker enn å fremme seg selv på bekostning av andre. Columbus var utrolige gode med hjelpetelefonen for lett frustrerte IT-arkitekter.

Dette er ikke like imponerende. 

Innlegget ble først delt på LinkedIn og er gjengitt i sin helhet med tillatelse.