I går presenterte Rune Paulseth, daglig leder i rubrikkselskapet Bomega, og en rekke eiendomsmeglere en ny tjeneste for kjøp og salg av boliger med navn Hjem.no.

Les også: Vil lage «Finn-killer» med en brøkdel av reklamebudsjettet: - Skrekkblandet fryd

Plattformen blir med det en direkte konkurrent til Finn.nos eiendomsplattform. Janne Jacobsen, direktør for Brands & Marketing i Nordic Marketplaces, som blant annet har ansvaret for Finn, forteller til Kampanje at de ønsker den nye konkurrenten velkommen.

- Det er sunt med konkurranse i alle markeder, sier Jacobsen.

- Vi ser på det som positivt at noen utvalgte meglerkjeder har etablert en konkurrerende aktør, fortsetter hun.

Bomega har syv eiendomsmeglerkjeder med seg på eiersiden, i tillegg til å ha kommersielle avtaler med majoriteten av dem som ikke står på eiersiden.

-Vi jobber hardt hver dag for å være den beste markedsplassen for våre brukere, og en viktig del av dette er produktutvikling og innovasjon. Nye aktører i markedet bidrar til å øke fokuset på nettopp dette, og det er viktig, sier Jacobsen.

Les også: Schibsted-analytikere slakter Finn-konkurrent

Hun forteller at de selv har lansert flere nyheter på sin eiendomsside.

-Blant annet en sammenligningstjeneste for boliger, nye statistikkløsninger for boligkjøpere, verktøy for meglere og AI-løsninger som fremhever plantegninger i annonsene. Dette er bare noen eksempler og vi har mange spennende ting på trappene.

Jacobsen ønsker imidlertid ikke avsløre hvordan de vil markedsføre seg med en ny konkurrent på banen.

-Vi er godt forberedt på konkurransen og alltid villige til å investere i vår merkevare når vi tror det er nødvendig for å skape verdi for kundene våre. Naturlig nok har vi ikke for vane å dele verken strategi eller spend i media.