Denne våren kan man komme hjem fra butikken med ekte gull i handleposen, i hvert fall om man har gått til innkjøp av iskremen Gullpinne. Den gamle klassikeren tar nemlig hovedrollen i en ny kampanje fra Diplom-Is der fem heldige vinnere får en ispinne av ekte gull.
- Dette er en ikonisk iskrem med en trofast tilhengerskare, men som overraskende mange ikke vet om eller har smakt. Gullpinne er med andre ord en skjult skatt i frysedisken. Det har vi latt oss inspirere av, så for å feire den folkekjære favoritten har vi nå byttet ut den vanlige trepinnen med pinner som bokstavelig talt er gull verdt, sier Christine Estelle Innstrand, senior merkevaresjef i Diplom-Is.
Det er reklamebyrået Nord DDB som står bak kampanjen «Finn den forsvunne Gullpinne», som inkluderer en reklamefilm.
- For å vekke eventyrlysten hos det norske folk utformet vi et forhistorisk univers rundt Gullpinne. En skjult skatt som frem til nå har vært bevoktet av Diplom-Is-jenta, innerst i et skattekammer, sier det kreative teamet Henriette Fürst Johansen og Jens Østrem i Nord DDB.
Se reklamefilmen her (saken fortsetter):
- Tatt flere grep
EU-regler forbyr Diplom-Is fra å sette gull i kontakt med ekte iskrem. De har derfor fått laget en «dummy-is» som er festet på de fem pinnene av ekte gull.
- Det gjør at vi tror vi er først i Europa, om ikke i verden, som gjør denne typen aktivisering knyttet til is, sier markedssjef Renate Wiig.
Hun forteller at det likevel ikke skal være mulig «å kjenne seg til» at det er en falsk iskrem i pakningen, og dermed også ekte gull i pinnen, før man har kjøpt og åpnet den.
- Vi har tatt flere grep i pakningen for at man ikke skal kjenne, verken på vekt eller konsistens, om det er ekte is.
- Dere frykter ikke at folk skal gå bananas i frysedisken?
- Vi har gjort en risikovurdering på det og har så langt ikke vurdert at det skal være problematisk.
Verdt flere titalls tusen
De heldige som finner en ekte gullpinne får også en kode de kan bruke til å løse ut en gullattest fra Diplom-Is. Vinnerne får i tillegg en frysebag fylt med is, som et plaster på såret for at de ikke fikk en ekte is.
Verdien på gullpinnen varierer i takt med gullprisen, som den siste tiden har vært stigende. I skrivende stund er de drøye 30 grammene verdt over 18.000 kroner.
Gullpinne ble lansert i 1968 og holder fortsatt koken ifølge Wiig. Pinneisen er Diplom-Is' 6. mest solgte småis.
- Det er en av våre bestselgere opp gjennom tidene. Det konsumeres fremdeles mye Gullpinnen og vi tror det er potensiale for at flere kan oppdage den.
Kommentér