Når verdens beste reklamearbeider skal kåres i Cannes Lions om drøye to måneder, har Try-kreatør Caroline Riis mer enn en finger med i spillet.

Hun er nemlig plukket ut til å sitte i juryen som skal dele ut gull, sølv, bronse og - den aller gjeveste prisen - Grand Prix i kategorien «Print & Publishing».

Jobben er nesten selvskreven. Sammen med Try-makker Eirik Sørensen har Caroline Riis vunnet gull i denne kategorien de to siste årene. Begge gangene for Ikea.

Les mer: Try-team gjentar suksessen i Cannes - får gull for Ikea-kolleksjon

Eneste nordmann
Riis har tidligere sittet i shortlist-juryen i Cannes Lions, men dette blir første gang hun sitter i juryrommet der de endelige avgjørelsene tas. Det kaller hun «utrolig stas».

- Jeg har jo alltid elsket å sitte i juryer, uansett om det er Sterk Reklame, Eurobest, Gullblyanten eller Gullkalven. Men det er jo ingen tvil om at Cannes alltid har vært på toppen av ønskelista. Så det å faktisk få lov til å være med på å kåre noen av årets løver føles ganske stort, sier Riis til Kampanje.

I fjor satt Try-kollega Øystein Halvorsen i print-juryen. I år som i fjor er dette den eneste juryplassen som tildeles en nordmann i hovedjuryene i Cannes Lions.

- Det at jeg skal vurdere årets printjobber er veldig spennende, sier Riis.

- Jeg vet at det har kommet mange fine printjobber som redefinerer hva en printjobb er, men det virker også som det er en økning igjen av klassisk print. Så jeg tipper det blir nesten like mange diskusjoner om jobbene osm det blir diskusjoner om hva slags type printjobber som fortjener pallplass. 

Les mer: Øystein Halvorsen ble sendt på gangen i Cannes: - Det er veldig strengt

- Å vinne er vanskelig
Caroline Riis er fersk Grand Prix-vinner i Gullblyanten. Der var det en utendørskampanje for Ikea som stakk av med Norges gjeveste kreative reklamepris.

- Hva tror du om egne vinnersjanser i Cannes?

- Som kreatør håper man jo alltid at det man lager i løpet av året kan være med i kampen om løver, og det gjelder så klart også i år. Å vinne i Cannes er vanskelig, så vi svever et ganske sunt sted midt mellom forventning og forhåpning.

Les mer: Try bryter Grand Prix-tørken i Gullblyanten: - En forbannelse