I desember omtalte Kampanje merkevaren og selskapet På(fyll) som hadde valgt reklamebyrået Anorak som sin strategiske og kreative samarbeidspartner. På(fyll) tilbyr forbrukere såpeprodukter levert på døren i gjenbrukbare beholdere, for å redusere bruken av engangsplast.

Les også: Ny bærekraftstjeneste fyller på med nytt byrå: - Imponerte oss

Nå står partene klare med sin første kampanje, i tide til vårrengjøringen.

- Vi er en startup, og vi jobber fortsatt med å bygge det sirkulære systemet vårt som er en motreaksjon på det lineære forbruket som samfunnet er bygget rundt, sier Lene Ljødal, Marketing Director i På(fyll), og fortsetter:

- Veien blir fortsatt til mens vi går, men for å oppnå gode resultater er vi avhengige av å ha med mange kunder på laget. Kun da kan vi videreutvikle og forbedre tjenesten vår på best mulig måte.

Kampanjen ble lansert i helgen og vil gå på TV, utendørs og i sosiale medier. Målet er å nå bredt ut og få flere til å få øynene opp for tjenesten.

- Det har vært veldig gøy å lage en slags bærekraftig såpeopera sammen med På(fyll) og Bacon, og det blir enda morsommere hvis resultatet blir mindre engangsplast i havet, sier kreatørduoen fra Anorak, Jens Bjørklund og Kasper Amundsen Tuvnes.

- Når vi skal lansere en helt ny tjeneste, i en helt ny kategori, som krever en litt ny atferd, må man dra på litt. Formspråket og kombinasjonen av humor og det litt absurde i filmen er nok litt unorsk, men vi har rigget oss for markeder også utenfor Norge. Jeg tror vi har holdt det vi lovet i pitsjen med å utfordre formen på klassisk bærekraftskommunikasjon, legger Tina Wesselsen til, kundeansvarlig rådgiver i Anorak NoA. 

Filmen er produsert av Bacon med Bine Bach på regi og Øystein Dyb som produsent. NoA Connect er mediebyrå med Mari Hoftun og Kristin Larsen som team. 

Se På(fyll)s første reklamefilm her: