På Bryggen i Bergen og i Fred Olsens gate i Oslo holder produksjonsselskapet Sølvrev til, med daglig leder Daniel Eikeland og partner og tidligere daglig leder Terje André Helgheim i spissen.

Til daglig tilbyr sølvrevene alle former for filmproduksjon og markedsføring, og de har gjort seg spesielt bemerket med musikkvideoer for artister som Aurora, Nardo Wick og The Kid Laroi. Selskapet jobber også med kunder som Tine, DnB, Sparebanken Vest, Ark og Høyre.

Snart slippes selskapets nyeste musikkproduksjon, men denne gangen er det ikke en verdenskjent artist som slipper ny musikk – men sølvrevene selv, med Eikeland og Helgheim i hovedrollene.

- Det begynte som en spøk på julebordet, men så synes noen av de ansatte at den ble såpass bra, så da tenkte vi, hvorfor ikke hive den ut, sier Helgheim til Kampanje.

- Mange grunner til å digge mai
Låta heter «Evig mai» og er en hyllest til Bergen og mai måned. Og potensielt et ørlite stikk i retning Apriil.

- Det får være opp til hver enkelt hvordan man tolker låta - om det er et stikk mot april eller Apriil - for man bruker vel å si at det er opp til den som konsumerer kunsten, hvordan innholdet tolkes, spøker han.

Helgheim understreker at mai, i hans øyne faktisk er den fineste måneden han vet om.

- Om ikke i hele Norge, så er det i hvert fall tilfellet i Bergen. Hvert eneste år går vi rundt med en gryende optimisme om at sommeren er like rundt hjørnet, selv om vi innerst inne vet at den aldri kommer mer enn hvert tiende år. Men mai måned skuffer aldri. Og i Bergen er det etter min mening, den aller fineste måneden om byr på nydelig dager og fint vær, sier Helgheim.

- Også er det faktisk den måneden Sølvrev ble etablert – så vi har mange grunner til å digge mai.

«D e evi mai i Bergen
April e helt på felgen
Revene de e i flyt – oh oh
Vi e evi optimistar te vi ligger i likkikstar
Revene de e i flyt – oh oh», lyder refrenget.

Slipper låt:

Fra venstre: Daniel Eikeland og Terje André Helgheim i Sølvrev har lekt seg i Evig mai. Foto: Sølvrev

- Et lite pek og en påminnelse
- Er det et lite spark mot Apriil?

- Tja. La oss kalle det et kjærlig lite stikk, svarer Helgheim.

- For det er vel neppe helt tilfeldig at låta om mai slippes i april?

- He he, nei, det er vel ikke det. Men la meg understreke at dette ikke er vondt ment. Vi kjenner flere i Apriil som vi er veldig glade i, men de siste årene har Apriil-konsernet vokst kraftig og har kjøpt opp mange mindre og dyktige kreative miljøer, både i Bergen og Oslo. Så det er bare et lite pek og en påminnelse om at i hvert fall vi trives med å være en outsider - og heller aldri kommer til å selge oss ut.

- For oss er Apriil en god storebror og en Goliat som vi liker å «krige» mot. Og i krig og kjærlighet er vel alt lov?

Låta er skrevet av Eikeland, Helgheim og videofotograf i Sølvrev, William Glandberger. Sistnevnte har filmet og redigert musikkvideoen som slippes tirsdag.

- Vi blir virkelig reddet av en god produksjon og autotunes, ler Helgheim.

- En fin form for kjærlighet
Helgheim forsikrer at Evig mai er laget med humor og glimt i øyet.

- Men vi må jo innrømme at det hadde vært veldig gøy om Apriil hadde svart med en egen låt. Vi er nemlig rimelig sikre på at Doffen (Doffen Trellevik, jour.anm.) kan spytte noen linjer, i tillegg til Linn Mevold som er Chief Awesomeness Officer og Media City Bergen-sjef Erik Samsonsen. I hvert fall ut ifra inntrykket vi har av sistnevnte – han virker både kreativ, uredd og kanskje litt utradisjonell – og det liker veldig godt.

Les mer: Linn Mevold blir Chief Awesomeness Officer i Apriil: - En tittel det svinger av

Evig mai kan kanskje oppleves som et lite stikk, men det er også håp om å skape mindre avstand mellom de kreative miljøene.

- Nå snakker man liksom kun om andres arbeid hjemme i kontorgangene sine, men vi savner den tiden der det var mer interaksjon og «melding» på tvers av bransjen. Det burde det vært mye mer av – for det hadde vært gøy. Det å melde er en fin form for kjærlighet – og vi er helt sikre på at Apriil tåler dette.

- Vi har selvfølgelig store forventninger til hva Apriil kan melde tilbake. De er jo en del av et enormt konsern med massevis av kreativitet – så vi gleder oss og krysser fingrene for noe musikalsk tilbake.