Konseptet har fått navn «Svar skyldig» og har premiere tirsdag 19. mars på Carls i Oslo. I første sesong av «Svar skyldig» arrangeres det fem tirsdagskvelder våren 2024.

- Det finnes ingen temaquiz-konkurranser på norsk TV. Det har vært et stort savn for meg gjennom mange år, sier Hans Olav Lahlum, som også er hjernen bak idéen.

- Derfor er jeg veldig glad for at Try og andre gode samarbeidspartnere blir med sånn at jeg nå kan gjøre noe med dette og starte mitt eget konsept for underholdende kunnskapsformidling, legger Lahlum til.

Quizen fungerer på den måten at fire deltakere kjemper om en toppremie på 10.000 kroner ved å svare på stadig vanskeligere spørsmål om sitt favorittema. Den som varer feil, ryker ut.

Publikum i salen og seere som følger via strømming kan også teste ut kunnskapen om kveldens temaer via Kahoot og kjempe om pengepremier.

- Vi har samarbeidet med Hans Olav tidligere, og har stor sans for hans entusiasme for kunnskapsformidling. Da han kom til oss og spurte om vi ville være med som samarbeidspartner føltes det både riktig og som en naturlig ting for Try å gjøre, sier Stine Sesseng, daglig leder i Try Råd.

- Try er en kunnskapsbedrift, som lever av å tilby vår kompetanse til kunder. Vi utvikler ofte de beste løsningene sammen med kundene i skjæringspunktet mellom strategi, kreativitet og teknologi. Hans Olavs quiz-prosjekt er både kreativt og bruker moderne teknologi som en del av løsningen, så dette passer perfekt med vår filosofi, sier legger hun til.