I fjor bød Telenor på et gjensyn med reklamefigurene Arnfinn og Arnhild i en reklamefilm om teleselskapets 5G-nett. I filmen følger vi Arnhild på vei fra jobb mot datterens skolekonsert, men dagen spoleres av at hun får motorstopp midt på veien. 

Løsningen blir en videosamtale gjennom 5G-nettet fra Telenor slik at Arnhild får med seg datterens versjon av Alicia Keys tidløse klassiker «Girl on Fire», mens bilen hun får skyss av en redningsbil.

Les mer: Telenor-familien er i fyr og flamme i ny 5G-kampanje: - Skaper fantastiske resultater

I den opprinnelige filmen kjører Arnhild en Volvo XC40, men etter at kampanjen først var lansert, ble bilen i det stille redigert bort og byttet ut med en generisk modell som ikke kan knyttes til en bestemt bilprodusent.

Bilbyttet ble tema på reklamebransjens store festkveld Gullblyanten på Oslo Konserthus fredag. Kveldens verter Per Kristian Voss Halvorsen og Alexander Gjersøe viste både den gamle og den nye versjonen av reklamefilmen i et humoristisk innslag. 

Overfor Kampanje bekrefter Telenor at de valgte å klippe om filmen. Det skyldtes ifølge leder for markedskommunikasjon, Thomas Barre, «en god dialog» med Volvo.

- Og vi ble da enige om å endre på bilen i alle uttak. Feilen var helt og holdent vår, og vi hadde selvsagt 100 prosent forståelse for Volvos syn på saken, sier han.

- Det er vanlig praksis å maskere, og det var naturlig å gjøre det også i dette tilfellet. Volvo ønsket dog at vi byttet ut bilen, og det hadde vi forståelse for, legger Barre til. 

Kommunikasjonssjefen i Volvo Norge, Erik Trosby bekrefter dette. 

- Vi tok kontakt med Telenor da vi oppdaget at de hadde brukt en av våre biler i reklamefilmen uten godkjenning. Vi hadde en god dialog med Telenor og opplevde at de viste forståelse for henvendelsen vår, og de kom raskt tilbake med en ny løsning på filmen, sier Trosby til Kampanje. 

Reklamefilmen er laget av Pol. Du kan se den opprinnelige versjonen her: