På lørdag lanserer DN en ny helgeavis, og i den forbindelse ruller avisen samtidig ut en ny merkevarekampanje, signert Anorak NoA.

Kampanjen gikk live tidligere denne uken og har allerede vekket oppsikt. Både influencer Oskar Westerlin og Javad El Bakali, bedre kjent fra Instagramkontoen Utlendingsmemes, har fått med seg kampanjen og spredd den videre i sine egne kanaler. Det samme har trioen som står bak podkasten Papaya, altså Steinar Sagen, Tore Sagen og Bjarte Tjøstheim. 

Kampanjen har blitt kjørt ut med høyt trykk på print, utendørs og display. I tillegg kommer det en rekke spesialtilpassede medieplasseringer, blant annet en i byen Luzern, rettet mot nordmenn som har flyttet til Sveits.

Leder for Markedsføring og kundeopplevelse i DN Media Group i Dagens Næringsliv, Ingeborg Sellæg, sier i en pressemelding at «målet med kampanjen er å bygge kjennskap, tilhørighet og engasjement, med et snev av humor som virkemiddel». 

Sellæg legger til at den nye helgeavisen er deres viktigste satsing i år:

- Den skal være din følgesvenn gjennom hele helgen, med alt fra de viktigste økonominyhetene til inspirerende profiler og innsikt til fordypning.

De siste årene har Anorak NoA laget flere offensive kampanjer for avisen som går på alt fra å oppfordre unge om å investere i DN før man investerer i aksjemarkedet, og hvordan det å være dårlig opplest på det som teller ikke bare kan bli dyrt økonomisk, men også sosialt og karrieremessig. Denne gangen spiller de på stereotypier om hvem den gjevne DN-leseren er. 

- Vi lette etter en idé som egentlig bare forteller akkurat dét, på en passe freidig måte. Etter at konseptet var satt, inviterte vi redaksjonen til å være med å lage uttakene, noe som skapte stort internt engasjement, forteller kreatørduoen i Anorak NoA, Sebastian Pandonis og Stein Simonsen. 

I tillegg til kreatørduoen har DN-teamet i Anorak NoA bestått av kundeansvarlig rådgiver Kine Alexandra Werenskiold, prosjektleder Katrine Berget og designer Svein Werner Lyngmyr