Torsdag kveld var det igjen duket for Aller Medias case-konkurranse Aller Best. Dette er den åttende utgaven og kåringen ble holdt på Oslo Event Hub med mer enn 300 gjester fra mediebransjen i salen.

Aller Best er en intern kåring som løfter frem den beste kampanjen som er kjørt i Aller Media, og skal bidra til inspirasjon og læring i mediehuset.

Totalt var det syv caser som knivet om seieren – og til slutt var det Helsedirektoratets case med Mindshare og Aller Medias Linn Berg Skjeseth, som kunne juble over seier i Aller Best.

- Dette er en velfortjent seier, sier Sverre Vinje fra Carat.

Sammen Tale Gjøvik fra Starcom og Bjørn Devold Eidsvig fra OMD, sitter han i eksternjuryen.

- Ikke en enkel oppgave
Helsedirektoratet var nominert for sin holdningsendrende kampanje om overforbruk av smertestillende.

- Caset illustrerer kraften i Aller Media på en meget godt måte. Her viser man solid rådgiver- og analysekompetanse, samt potensialet i Aller Medias kanalunivers. Å kunne påvirke og dokumentere holdningsendringer i en bred målgruppe er ikke en enkel oppgave. I dette caset er det løst på en mesterlig måte, sier Vinje.

Tall fra Helsedirektoratet viser at rundt 60.000 nordmenn har vedvarende bruk av opioider, og at 1,2 millioner nordmenn hentet ut minst én resept på et vanedannende legemiddel i 2020.

Målet med kampanjen var å bevisstgjøre og øke kunnskap om legemidler og risikoene knyttet til avhengighet. Kampanjen strakk seg over tre artikler der tidligere modell Katrine Sørland fortalte sin egen historie om misbruk av smertestillende.

- Forstår den enorme verdien av redaktørstyrte medier
Bilprodusenten BMW kjørte inn til en andreplass for sin kampanje om sikker kjøring på vinterføre. Kampanjen er laget av produsenten selv, Flokk og Sindre Hellkås.

Siste pallplass gikk til Dr. Greve Pharma, Orkla og Lisbeth Langseth, for caset «Fra intimsåpe til anti age».

Juryformann i Aller Best, og kommersiell direktør i Aller Media, Chris Tallerås Steen, forteller at det var en knivskarp konkurranse og et skyhøyt nivå.

- Jeg er uendelig stolt av årets bidrag og vinnere og ønsker å rette en stor takk til våre annonsører, som er innovative, samtidig som de forstår den enorme verdien av norske redaktørstyrte medier, avslutter hun.