Forsikringsselskapet Gjensidige har bestått som selskap i over 200 år og omtrent halvparten så lenge har slagordet «Tiden går, Gjensidige består» levd godt ved siden av.

Nå relanseres det nesten 100 år gamle slagordet i en ny kampanje.

- Når verden og hverdagen er i konstant endring søker folk det trygge og stabile. Slagordet vårt er et løfte om at vi alltid vil være der, et symbol på tillit og langsiktighet i forholdet til kundene våre, sier markedssjef Gro Grotle i Gjensidige.

Grotle viser til en Opinion-undersøkelse selskapet har gjennomført, som viser at slagordet har tålt tidens tann.

- «Tiden går, Gjensidige består» fanger essensen av merkevaren vår og det er en konstant i folks liv gjennom generasjoner. Det handler om å bevare den verdifulle arven mens vi ser fremover, sier Grotle.

Hun mener det er få merkevarer som kan skilte med et slagord som har eksistert like lenge som Gjensidiges eget. «Tiden går, Gjensidige består» ble tatt i bruk sammen med vekterlogoen allerede i 1932.

Det har imidlertid vært lite brukt de siste årene. Likevel er det ifølge Grotle fortsatt to av tre nordmenn som kjenner til slagordet. Det oppleves som «trygt, men også gammelt, solid og tradisjonsrikt», viser en undersøkelse fra januar i år gjennomført av Opinion.

- «Tiden går, Gjensidige består» har holdt seg selv om vi ikke har brukt det i kommunikasjon på lang tid. Mange unge i dag husker nok ikke slagordet fra reklame, men også mange av dem kjenner det. Det sier noe om hvordan slagordet har blitt et munnhell og et uttrykk mange nordmenn bruker i hverdagsspråket, utdyper Grotle.

Markedssjefen lover også flere nye reklamefilmer etter at første runde vil ta i bruk i utendørsplakater og digitale flater.

- Slagordet vårt er allerede dypt forankret i folks bevissthet; det er et rim som huskes godt, er unikt for oss som selskap og reflekterer sjelen til selskapet vårt, avslutter markedssjefen.