Etter en periode uten kreativ leder i Hyper, er byråleder Andres Waage svært glad for at Kristian Schøning-Kristiansen tar over rollen permanent.

- Vi har tro på både energien, kompetansen og erfaring han tar med seg inn i rollen. Det er en knallbra kombinasjon og dette vil gi oss ytterligere fart og energi fremover, sier Waage til Kampanje.

Schøning-Kristiansens rolle som direktør for strategi og merkevare vil ikke bli erstattet, opplyser han.

- Vi har Silje Thoresen som er, og fortsetter som strategidirektør. Hun får et enda tydeligere mandat etter at hun og Schøning-Kristiansen har overlappet hverandre en kort periode.

- Styrker vår helhetlige metodikk
Schøning-Kristiansen begynte offisielt i den nye rollen på nyåret.

- Alle som har jobbet med Kristian vet hvor sterkt han brenner for kreativitet og idéutvikling. Han har en track record få andre i bransjen kan vise til, og erfaring og kompetanse som gjør at han passer perfekt inn i rollen som kreativ leder, sier byråleder Waage.

Waage ble byråleder sensommeren 2022, og siden den gang har Hyper gått gjennom store endringer for å rigge seg i kampen om å bli et av de ledende byråene i Norge. Han kaller rollebyttet til Schøning-Kristiansen for et strategisk grep som skal styrke båndene mellom strategisk tenking og kreativ utførelse.

- Å plassere en erfaren strategisk rådgiver i det kreative førersetet representerer en spennende endring. Denne tilnærmingen styrker vår helhetlige metodikk, hvor tett samarbeid, fleksibilitet og strategisk tenkning er essensielt.

- Og dette sikrer at hvert prosjekt vi gjør er dypt forankret i kundens behov, og gjør at vi kan skape løsninger som ikke bare er innovative, men som også fremmer sterk merkevarebygging og engasjerende kommunikasjon, legger Waage til.

- Ikke bare en ny retning for meg personlig
Schøning-Kristiansen kom til Hyper fra SMFB der han hadde vært byråleder og partner de siste tolv årene. Siden november 2022 har han vært direktør for strategi og merkevare.

- Dette skiftet til kreativ ledelse er ikke bare en ny retning for meg personlig, men også for Hyper. Vi er i ferd med å omdefinere hva det betyr å være et kreativt byrå i dagens marked, og jeg ser frem til å lede veien med et team som er like dedikert til innovasjon og kreativitet som meg, sier Schøning-Kristiansen som overtar rollen som kreativ leder.

- Nå bygger vi en kultur hvor kreativitet næres av strategisk forståelse. Hvert kreative hode hos Hyper oppfordres til å dypdykke inn i strategiene til merkevarene vi jobber med, og dette skaper et miljø hvor vi alle kan bidra, feile og vokse sammen. Det er denne delingskulturen og denne felles forståelsen som vil gjøre oss i stand til å levere banebrytende arbeid fremover, forklarer han.

- En unik mulighet
Helhetlig tankegang står sentralt i Hyper som har utviklet det som kalles for «Hypermetoden» og som handler om å bygge merkevarer over tid. Dette er en arbeidsmetode den nye kreative lederen skal videreføre, i tillegg til nye initiativer for at strategi og kreativitet skal fungere optimalt.

- Å stå i begge leirer, både strategi og kreativitet, gir oss en unik mulighet til å knytte våre kunders forretningsbehov direkte til kreative løsninger. Dette tilrettelegger for en mer sømløs prosess, fra problem til løsning, og sikrer at vi leverer arbeid som ikke bare er kreativt, men som vi også vet at virker, avslutter Schøning-Kristiansen.