Bilabonnementstjenesten Fleks, som tilbyr årsavtaler for leie av bil til en fast månedspris, er ute med en ny utendørskampanje der de spøker med kjennskapen til eget varemerke. På utendørsskjermer hos Nationaltheateret kan man nå blant annet lese: «1 av 10 nordmenn tror at Fleks er en kondom. Det beklager vi»

- Bilbransjen er gjerne kjent for mer tradisjonelle og glansede kampanjer. Derfor synes vi det er morsomt å framstå med humor, selvironi og klinke til med at folk egentlig ikke helt skjønner hva vi er, og tror vi er alt fra kondomer og bussbilletter til bøyelige sugerør, sier markedsdirektør i Fleks, Tonje Løkaas, i en pressemelding. 

Ideen bak den humoristiske kampanjen kom etter en brief med Fleks sitt nye reklamebyrå Ring 2 i fjor høst, der manglende kjennskap til biltjenesten ble ett tema. Det gav Ring 2 ideen om å basere kampanjen på egne undersøkelser gjennomført av InFact, der reklamebyrået var på jakt etter feilaktige og morsomme assosiasjoner.

- At det er en del å gå på hva gjelder kjennskap visste vi jo, men vi hadde også en hypotese om at veldig mange tror Fleks holder på med noe helt annet enn de faktisk gjør, sier strategisk leder i Ring 2, Per Kristian Halvorsen, i meldingen.

- Hypotesen vår var at om vi ga folk alternativer som for eksempel kondom eller til og med bøyelig sugerør, så ville flere svare at Fleks er nettopp dette. Og disse uvanlige og morsomme assosiasjonene ville igjen skape en stoppeffekt i selve reklameløsningene, fortsetter Halvorsen.

Svarene fra undersøkelsen endte dermed opp i kampanjen som nå kjøres utendørs og digitalt. I tillegg til å beklage at de ikke har vær tydelige på hva de er, har Fleks bokstavelig talt lagt seg helt flate i en spesial-løsning ved skjermene på Nationaltheateret stasjon. De har også delt ut «Unnskyld-kort» til bileiere og leasingtagere.

- Som en aktør i en fortsatt veldig ny produktkategori ser vi alltid etter innovative og kreative måter å få opp kjennskapen til Fleks, og kunnskapen om at vi er alternativet til bilkjøp og leasing, avslutter Løkaas.