- Vi synes det er veldig moro å gå i fotsporene til kulthelter som Myggen-Isen, Flonaldo og Solskjær-isen. For en helt vanlig kar fra Bryne er det stas at en familiedrevet bedrift fra Sørlandet løfter Erling inn i iskremens Hall of Fame med en kampanje som også har beina godt planta på jorda. Vi håper resten av Norge synes Haaland-isen er like god som han selv gjør, sier far Alfie Haaland, i en pressemelding.

I januar ble det kjent at fotballspiller Erling Braut Haaland og Hennig-Olsen sammen har kommet fremt til Haaland-isen. Ifølge markedsdirektør i Hennig-Olsen, Marianne Erikstad, har hovedpersonen selv vært inkludert i den kreative prosessen og godkjent smaker og design. Sluttproduktet er «Haaland», en fløteis med vaniljesmak og karamellsaus med sjokoladetrekk og crispkuler.

I kampanjefilmen spilles det på «verdens beste» og det spekuleres i om nordmenn forstår hvor stort det er. Filmen ble først lansert på Haalands Instagram-kanal denne uken for hans 38 millioner følgere.

- Å spille på «verdens beste…?» med litt glimt i øyet passer merkevaren godt og gjør samtidig at produktet og avsender hele tiden står i sentrum. Vi ønsket jo å få Haaland inn i et jordnært univers der han gir ekstra oppmerksomhet til både Hennig-Olsen og slagordet vårt «kremen av iskrem». Målet er at kampanjen skal motivere til prøving av iskremnyheten og kick-starte salget i forkant av sommersesongen, sier Erikstad og merkevaresjef Anders Hennig-Olsen.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Første kunde

Det er reklamebyrået Smeh som står bak kampanjen etter at de vant Hennig-Olsen etter en grundig byråpitch på høsten i fjor. Iskremprodusenten ble med det Smeh og Aleksander Hetlands aller første kunde, og det var en tydelig fornøyd byråleder og markedsdirektør i Hennig-Olsen, som så frem til å starte samarbeidet.

Les mer: Hennig-Olsen blir første kunde hos Smeh: - Helt nydelig

- Vi var på utkikk etter et byrå som ikke bare leverer de beste kreative løsningene, men også effektfull reklame. For oss er det viktig med en byråpartner som virkelig går i dybden på merkevaren vår og ønsker å være involvert i hele prosessen, sa Erikstad.

- Det er fantastisk å få et så tradisjonsrikt og spennende selskap som Hennig-Olsen Is som vår første kunde. Vi startet Smeh for å bevise at et reklamebyrå kan være blant kundenes viktigste forretningspartnere, og med Hennig-Olsen Is skal vi sette teorien ut i praksis, sa Aleksander Hetland.

- Helt naturlig
Nå er altså den første store kampanjen signert Smeh klar for iskremprodusenten som feirer 100 år i år.

- Når det er snakk om kanskje verdens beste fotballspiller og kremen av iskrem føltes det helt naturlig med kampanje som spekulerer i om nordmenn forstår hvor stort det er, forteller kreativt team i Smeh, Thomas Eltvik og Torstein Skogedal

Det er det nye produksjonsbyrået Cakao som har produsert kampanjen med Sigve Aspelund på regi og Caroline Werring som produsent. OMD er mediebyrå.