Under fjorårets Gullfisken ble sosialentreprenøren Moving Mamas kåret til årets start-up-bedrift og kunne med det smykke seg med tittelen «Årets gullspire» frem til Selah stakk av med prisen i år.

Les også: Prisvinnende gründere får reklamehjelp i premie: - Perfekt timing

Som en del av trofeet får vinneren kommunikasjonshjelp av Try og reklamespot på TV 2 til en verdi av én million kroner, for å øke synligheten til bedriften. 

Da Kampanje pratet med Moving Mamas nesten ett år senere, fortalte gründer og styreleder Kirstine Holst at de fremdeles ikke hadde vært på lufta med kampanjen.

Nå er imidlertid alt klart og kampanjne har gått «live».

- Vi er kjempefornøyde med å kunne bidra til å synliggjøre Moving Mamas og det de gjør, sier nestleder i Try, Sindre Beyer.

- Try har hatt et dedikert og engasjert team med folk fra hele huset, som har jobbet med kampanje og innhold for Moving Mamas. Det har vært et gøy og viktig prosjekt å få jobbe med, legger han til.

-Uvurderlig og nødvendig
Try har laget reklamekampanje med blant annet reklamebannere på TV2.no og contentartikkel.

- For små aktører som oss er det uvurderlig og helt nødvendig med bistand fra kompetansemiljøer som Try, for å øke kjennskapsgraden for det viktige arbeidet vi gjør, sier Tone Koppervik, daglig leder i Moving Mamas, og fortsetter:

- Try har vært fantastisk gjennom hele prosessen for denne kampanjen, og vi håper dette vil bidra til flere langsiktige samarbeidspartnere slik at vi kan redusere utenforskapet og inkludere flere innvandrerkvinner i arbeidslivet.

Reklamebanner:

Slik ser Moving Mamas sine reklamebanner ut på TV 2s nettsider. Også en content artikkel ligger ute. Foto: Skjermdump TV2.no

- Har ikke ressurser
Marte Sootholtet, juryleder i Gullspiren og daglig leder Impact StartUp, roser Try og TV 2 som er med på prisen.

- Små oppstartsbedrifter med begrenset synlighet blant kunder har sjelden ressurser til å oppnå denne typen eksponering alene. Og det er kjempebra at Try og TV2 trår til og bruker sine muskler for å gi disse selskapene den synligheten de fortjener, sier hun.

- Med det går Try og TV2 fra å være en heiagjeng til å bli faktiske tilretteleggere for den arbeidsinkluderingen som Norge trenger mer av, legger hun til.

Bærekreftsinitiativet Moving Mamas er en innovativ sosial entreprenørbedrift. De ansetter innvandrerkvinner, og tilbyr sine kunder sytjenester som forlenger klær og tekstilers levetid.

Gjennom fellesskap på jobb, norskopplæring og arbeid, bidrar bedriften til å redusere nordmenns klimafotavtrykk, samtidig som bedriften bidrar til et rausere og mer inkluderende samfunn.