Den ferske Gullfisken-vinneren Morgenstern starter uka ikke bare med en ny fisk på peishylla, men også et nytt kreativt team. Det nye teamet består av AD André Gidoin og tekstforfatter Victoria Ulrikke Iles.

- André vikarierte for meg da jeg var i pappaperm for noen år siden. Hele Morgenstern ble såpass glad i ham at jeg egentlig burde vært sjalu. Victoria var det André som fant. Hun har en imponerende CV og en del kompetanse vi ikke har fra før. Vi prøver å ikke rekruttere flere av oss selv, men folk som kompletterer oss. Det gjør virkelig André og Victoria, sier kreativ leder i Morgenstern, Anders Muurman Holm, i en pressemelding. 

Gidoin har flere års internasjonal erfaring bak seg fra blant annet Paris, Milano og New York, og kommer nylig fra stillingen som kreativ leder i Nord DDB. Gidoin sier at «overgangen til Morgenstern føles like naturlig som å legge seg oppi en sovepose man ikke har brukt på et par år.» 

- Her er det takhøyde opp til himmelen og en god, varm stemning. Og så gleder jeg meg skikkelig over å ha teamet opp med Victoria. Hun er utrolig god i faget sitt og en fantastisk drevet person med masse positivitet. Det viktigste i vår bransje er folka, og både Victoria og alle andre i Morgenstern er helt topp, sier han.

Les også: Nord DDB kåret til Nordens mest kreative byrå - lederduo imponert over den norske innsatsen

Kommer fra New York
Victoria Iles kommer rett fra New York, der hun de siste syv årene har jobbet for ulike byråer. Hun kommer sist fra rollen som Associate Creative Director i Publicis-eide Le Truc og har jobbet med store merker som Adidas Originals, Gap og Versace. Det siste oppdraget hun tok på seg før hun satte kursen hjemover var en Superbowl-reklame for Toyota, som hun utviklet sammen med makkeren sin i Le Truc, Lisa Eri. 

- Hvorfor forlater du reklameverdens mekka? 

- Jeg hadde gått rundt og kjent på at jeg savnet venner og familie en stund, og tenkte at det var nå eller aldri. Enten måtte jeg hjem å etablere meg litt i norsk reklamebransje, eller bare bli i det store utland. 

- Hva gleder du deg mest til i Morgenstern? 

- Jeg gleder meg veldig til å jobbe med André. Han er også en blandingsnordmann med utenlandserfaring slik som meg, så jeg er spent på å se hva vi får til sammen. Han har kanskje litt andre referanser og måter å gjøre ting på enn de som er født med ski på beina, men også nok norske bransjeår på baken til å kunne lære meg hvordan ting gjøres her til lands, sier Iles.

- Skal bli Norges beste reklamebyrå
Byråleder i Morgenstern, Camilla Kim Kielland, sier at rekrutteringen av teamet er «en del av byråets strategi om å vokse kontrollert gjennom å rekruttere «de beste folkene når de er tilgjengelige.»

- Vår kjernekompetanse er kreativitet, og nå blir vi enda mer konkurransedyktige og solide med et kreatørteam til på laget. Skal vi bli Norges beste reklamebyrå må hver eneste person være håndplukket og dele den ambisjonen, og det gjør definitivt André og Victoria, sier Kielland.

Les også: Gullfisken-krangel la ingen demper på Morgenstern-festen: - Årets finalister kan ikke sies å være svake