Garbergs står klare med sin første kampanje sammen med Fisherman's Friend etter at de i desember ble valgt som pastillens nye reklamebyrå.

Det nye konseptet har fått slagordet «The Strong Original». I kampanjen gjenskaper Garbergs en gammel figur i moderne drakt.

- Noen ganger føles det bare åpenbart, og det gjorde det denne gangen både strategisk og kreativt. Selvfølgelig er vi «The Strong Original» og skal ha en fisker i moderne drakt som inkarnerer våre striper, verdier og friske smaker. Vi har gått fra klarhet til klarhet i samarbeidet og er stolte av det vi har utviklet sammen, sier Patrik Nilsson, Region Business Manager hos Fisherman's Friend.

Det nye konseptet rulles ut i Norden og vil blant annet bli synlig i utendørsmedier, online og på sosiale medier.

- Hvis man liker Fisherman's Friend så liker man Fisherman's Friend. Det samme gjelder det motsatte. Utfordringen var ikke å vinne over folk som allerede synes tablettene er for sterke, men å nå nye generasjoner potensielle Fisherman's Friend-fans, sier Mattias Dahlqvist, AD, og Lina Bergman, Copywriter hos Garbergs.

De forteller at løsningen lå i navnet og det i gjeninnføre «fiskeren» i Norden.

- Oppdateringen handler om å flytte fiskeren fra hans naturlige, havnære miljø, kle ham i striper og plassere ham i andre, mer uventede situasjoner med egenskaper som man kanskje ikke forventer av en fisker. Det er ikke hver dag man får sjansen til å sette et nytt konsept for et så klassisk merke som Fisherman's Friend, og vi er veldig glade for samarbeidet, sier duoen.