Da det i fjor ble kjent at Nordea kjøper og overtar Danske Banks virksomhet for personkunder i Norge, gikk ikke det upåaktet hen. Kunder ble usikre, flere byttet bank og vurderingen sank også betraktelig blant nye kunder.

- For oss er det viktig at vi har en tydelig stemme og et attraktivt verditilbud i markedet helt frem til den dagen vi selger personmarkedet til Nordea, sier Ole Kristian Hansen, markedsdirektør i Danske Bank, i en pressemelding.

For å styrke sin posisjon, som en av bankene med best boliglånsrente for foreninger, organisasjoner og partnere, vil banken nå gjøre det samme for alle kunder. Reklamebyrået Anorak har utviklet den nye kampanjen, og de startet arbeidet med å gjennomføre en befolkningsundersøkelse. Her fant de ut at halvparten av de som har boliglån er «forhandlingsutsettere».

- Selv om de tror de kunne spart penger ved å forhandle renten på boliglånet sitt, gjør de det ikke, fordi de synes det er ubehagelig, eller fordi de mangler tid eller energi, sier Linn Johnsson, strategisk planner i Anorak og fortsetter:

- Dette var kanskje ikke et veldig sjokkerende funn, men det ble et kreativt springbrett.

Se den nye reklamefilmen her. Filmen er produsert av Pravda med Morten Borgestad på regi:


- Ikke spesielt fristende

Resultatet ble et helt nytt produkt for Danske Bank, «Ferdig forhandlet rente». Konseptet betyr at kundene kan stole på at de får god rente, uten å måtte prute.

- Da vi fikk presentert idéen, fremsto den som det soleklare valget å spille videre på. Konseptet er enkelt å forstå og basert på god innsikt. Sånt liker vi, sier Else-Mari Selbo, kampanjeansvarlig i Danske Bank.

Kreativt team i Anorak,  Kasper Amundsen Tuvnes og Jens Bjørklund, legger ikke skjul på at de kjenner seg igjen i det å kvie seg over å forhandle rente.

- Både samfunnet og speilbildene våre har fortalt oss en stund at vi bør forhandle renta, men det er jo ikke spesielt fristende. Sånn sett har vi kanskje laget en film om oss selv, og selv om det ikke var lett, fant vi heldigvis en bukett med skuespillere som var ganske kliss like hverandre, sier duoen.

På alle flater
Reklamefilmen vil gå på TV og kino, og kampanjen for øvrig består av en rekke uttak - både kjennskaps- og kunnskapsbyggende – til flater som sosiale medier, internett, print, radio og utendørs.

- Sammen med Danske Bank har vi gjennom vinteren fått jobbe med kombinasjonen av unik konkurransekraft og kreativ kommunikasjon, som treffer en menneskelig nerve. Det har vist seg igjen å fungere, og det er rett og slett moro å se effekten av dette, sier Tina Wesselsen, kundeansvarlig rådgiver i Anorak NoA.