I natt går årets sportsbegivenhet i USA av stabelen i Nevada, når San Francisco 49ers og Kansas City Chiefs møtes i den 58. Super Bowl-finalen.

I år må spillerne kjempe om oppmerksomheten med popgiganten Taylor Swift, som forventes å være til stede på Allegiant Stadium for å heie på kjæresten og Kansas City Chief-spiller Travis Kelce. Swifts har vært til stede på flere av Kelces kamper tidligere i sesongen, noe som har resultert i både publikums- og seervekst for den amerikanske fotballigaen.

Ifølge NTB tror mange nå at Swift-effekten vil resultere i ny seertallsrekord for Super Bowl. Den forrige rekorden ble satt i 2015. Da fulgte 126,3 millioner amerikanere kampen mellom New England Patriots og Seattle Seahawks.

Les mer: Swift-hysteri før Super Bowl - unik tiltrekningskraft gir trolig TV-rekord

Det vil i så fall være gode nyheter for annonsørene som punger ut med nærmere 2,5 millioner kroner per sekund for å få vist sine reklamefilmer i sendingen, ifølge NBC Sports. Det utgjør nesten 75 millioner kroner for en 30 sekunder lang reklamefilm. 

Og da har vi ikke regnet med hvor mye det koster å produsere filmene, som ofte er spesiallagde for denne anledningen og toppet med kjendiser fra øverste hylle og nedover.

Uber Eats har samlet et stjernelag for å minne Super Bowl-seerne på at de kan handle mer enn bare mat i appen. Men for å få plass til denne informasjonen på minnebanken, må kjendisene glemme noe annet.

Det medfører at Jennifer Aniston glemmer at hun har jobbet tett på sin «Friends»-kollega David Schwimmer i ti år, og at Victoria Beckham glemmer at hun har vært en del av Spice Girls. Det var likevel ikke de store stjernene som genererte de største overskriftene da reklamefilmen ble sluppet i forkant av kveldens kamp.

I én av scenene møter vi nemlig en helt vanlig mann med peanøttallergi som har glemt at det er peanøtter i peanøttsmør. Dette har skapt furore i enkelte kretser, hovedsakelig hos organisasjoner som jobber for å fremme interessene til folk som lider av matallergi. Ifølge Variety førte kritikken til at Uber Eats har klippet bort akkurat denne scenen fra filmen som vises i natt. En ny versjon ble lastet opp på YouTube søndag.

Her kan du se reklamefilmen, nå helt uten peanøtter: 

Beyoncés evne til å «knekke internett» blir satt på prøve i Verizons Super Bowl-film. I motsetning til mange andre annonsører, slapp ikke Verizon denne filmen på forhånd, kanskje fordi Beyoncé bruker det siste sekundet i filmen til å slippe de første smakebitene fra sitt nye album.Booking.com
ser også på kjendiskjøret. De følger opp fjorårets reklamefilm med Melissa McCarthy med en film med Tina Fey i hovedrollen. Flere av Feys tidligere kollegaer i «30 Rock» gjør gjesteopptredener, men det er Glenn Close som stjeler showet, av ukjente årsaker.

Pepsi-drikken Starry har valgt seg gen Z-ikonet Ice Spice når de tar opp kampen med Coca-Colas merkevare Sprite.

Hollywood-veteran Martin Scorsese dukker opp både foran og bak kamera i reklamefilmen fra Squarespace, der romvesener gjør seg til kjenne med en nettside fra - nettopp - Squarespace.

Kunstig intelligens er selvfølgelig også representert i natt, og Microsoft bruker anledningen til å vise hvordan deres Copilot kan være et hjelpemiddel, og ikke en erstatning, for folk.

Dove fortsetter å kommunisere om kvinners helse og har for anledningen funnet frem til en statistikk som viser at 45 prosent av alle jenter slutter med sport når de er 14 år, og ofte fordi de er misfornøyd med egen kropp. De oppfordrer alle til å bidra til at jenter beholder selvtilliten sin også etter hvert som de blir eldre med hashtaggen #keepherconfident

Noen annonsører satser alle pengene på absurditet for å skille seg ut blant de mange reklamefilmene og det er denne strategien Reese’s har gått for i år.

Doritos-maskotene Dina og Mita gjør sin debut under årets Super Bowl. Stjernedrysset kommer i form av Jenny Ortega og Danny Ramirez. Sistnevnte får et actionfylt møte med de to bestemødrene.

Morgan Stanleys snakkende babyer har gjort suksess tidligere, og nå er de tilbake for å markedsføre tjenesten E Trade. Denne gangen har de tatt opp sporten pickleball.

Budweiser er en gjenganger i Super Bowl. I denne reklamefilmen blir det et gjensyn med bryggerigigantens egne clydesdale-hester som får hjelp av en hund når snøstormen skaper trøbbel med ølleveransen.

At Michael Cera skulle stille opp i en reklamefilm for en fuktighetskrem, var det kanskje ikke så mange som hadde sett for seg. Men når fuktighetskremen heter CeraVe, så gir det selvfølgelig all mening. I hvert fall under Super Bowl.