Denne kommentaren ble først publisert på Linkedin og er gjengitt her med artikkelforfatterens tillatelse.

Vi fikk nylig beskjed om at vi ikke gikk videre i en pitch fordi vi ikke hadde tatt ideene langt nok. Altså like langt som de andre byråene hadde gjort. Og det må jo være noe av det vondeste man kan få høre som et kreativt byrå.

Heldigvis! Hadde vi ikke presentert noen ideer. Fordi vi følger jo retningslinjene som alle har blitt enige om? Gjør ikke du?

Vi elsker å pitche og vi foretrekker selvsagt å vinne de når vi først er med. Det går nesten greit å tape innimellom også, men det føles ikke greit når det er mot byråer som bryter retningslinjene alle har blitt enige om er viktig for både byråer og kunder. De er til for å profesjonalisere pitch-prosessen og skape en mer bærekraftig anbudskultur. Blant annet. Det blir vanskelig når noen gir bort timene sine som om kreativitet bare er noe man kan få gratis.

Det er som å score selvmål, men det går liksom greit fordi du satte den i krysset.

La oss være litt bedre a? Så blir det her bra, det!