I en tid der økonomien stadig blir tøffere, sparker Sparebank1 i gang sin nye reklamekampanje der de ønsker å vise folk hvor enkelt det er å sette i gang med fondssparing.

- Målet med den nye fondsløsningen vår, er å gjøre det veldig enkelt å komme i gang, direkte i mobilbanken, sier Sondre Nordnes, leder for forretningsutvikling i SpareBank 1 Forvaltning. 

Det er reklamebyrået Morgenstern som står bak kampanjen som i disse dager kjøres ut på TV-skjermen og det umulig ikke å tenke på DNBs reklamefilmer når en ser den nye Sparebank 1-filmen.

- Vi tok utgangspunkt i at denne gjengen ville nå ut til folket ved å lage sin egen fondsreklame. Og med et kjapt scan over hva som er laget av den type reklame i Norge de siste årene, velger de å lage sin egen «store, episke, musikkdrevne fondsreklame». Uten noe særlig annet budskap enn at fond er lurt for absolutt alle, sier Ester Hjellum og Jørgen Bøhle Bakke i Morgenstern. 

DNB er kjent for sine energiske reklamefilmer med både dans og ikke minste kjente lydsport fra noen av verdens største artister. Dette har vært oppskriften i flere av uttakene til #huninvesterer-kampanjen til DNB. 

Les også: Beyoncé ga DNB tillatelse til å endre ikonisk låt

Kreativ leder i SpareBank1, Klaus Nystad, forteller at «et kompetent team av rådgivere over noen år» har etablert et konsept i mobilbanken, der de løser ulike problemer rundt folks hverdagsøkonomi.

- Og denne gangen lot vi dem gå løs på oppgaven med å få flere til å spare i fond. Enten de er gymlærere fra Gol, jordmødre på Jæren, eller VVS-montører i Vadsø, sier Nystad. 

Øyvind Holtmon fra Bacon har hatt regi på reklamefilmen, mens Rebecca Rognøy og Magne Lyngner har vært produsenter.  

Her kan du se reklamefilmen: