Da jeg og noen venner startet Good Morning i 2009 hadde vi 1250 kroner i timen til kundene våre. Det var litt taktisk siden vi hadde hørt at byrået vi så opp til, Jimmy Royal, tok 1450.

Nå 14-15 år senere leser jeg at gjennomsnittsprisen i en anbudskonkurranse er 889 kroner

La den synke inn!

Siden 2009 har konsumprisindeksen steget 44,2 prosent. Nå er jeg ikke en ekspert, men i mitt enkle hode tenker jeg da at jeg måtte hatt 44 prosent lønnsøkning siden 2009 for å ha samme levevilkår. 

Hvis jeg skulle økt lønnen min med det tallet, burde jo strengt tatt Good Morning også tjent 44 prosent mer på mitt ansettelsesforhold (blir ikke helt riktig, jeg vet, men det er ikke så viktig for poenget).

Så hvis Eirik som ansatt skal ha det like bra i 2024 som i 2009, og byrået skal tjene/tape like mye penger som i 2009, så lander vi altså på at timeprisen bør være på 1800 kroner.

Så i stedet for å øke med 44 prosent, har man altså gått ned 50 prosent. 

Hvem skal finansiere dette?

A. Kunden (da må du overfakturere mye)

B. Andre kunder du har (det blir feil på så mange nivåer)

C. Lavere lønn til ansatte (da finner de seg ny jobb)

D. Byrået ditt (gjett hva som skjer da)

Riktig svar er A). Men uten å overfakturere, og heller finne riktig timepris.

I Good Morning tar vi 1.750 kroner per time. Selskaper som gjør noe positivt for verden får ti prosent rabatt. Punktum. Så øker vi med konsumprisindeksen neste januar.  Det er ikke helt målet om 44 prosent økning. Men det er i nærheten. 

Hvis kundene mener noe annet, så håper jeg heller at jeg taper pitsjen fordi noen andre er flinkere. Ikke fordi noen byråer går baklengs inn i fremtiden og dumper prisene så hardt at det skader hele bransjen.